Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Καραμίχος: Η σεξουαλική παρενόχληση και το bullying που δέχτηκε

Γιώργος Καραμίχος: Η σεξουαλική παρενόχληση και το bullying που δέχτηκε

«Το θέατρο δεν κινδυνεύει από δύο σκανδαλάκια. Αυτά είναι σκανδαλάκια με άσχημες επιπτώσεις γιατί τα θύματα υπέφεραν και καταστράφηκαν για το υπόλοιπο της ζωής τους» δήλωσε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος

Για τις καταγγελίες που έχουν γίνει γνωστές στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και για τις δικές του σχετικές εμπειρίες, μίλησε ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος που βρέθηκε καλεσμένος του Θέμη Γεωργαντά το βράδυ της Παρασκευής (18/06).

Ο Γιώργος Καραμίχος δήλωσε συγκεκριμένα:

«Το θέατρο δεν βάλλεται από αυτά. Δεν κινδυνεύει από δύο σκανδαλάκια. Αυτά είναι σκανδαλάκια με άσχημες επιπτώσεις γιατί τα θύματα υπέφεραν και καταστράφηκαν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Εγώ σοκαρίστηκα, ήξερα κάποιες συμπεριφορές αλλά δεν ήξερα λεπτομέρειες. Δεν ήξερα για βιασμούς. Αυτό που ενόχλησε είναι που δεν βγήκε κάποιος να βγει να πάρει θέση για την έξτρα κακοποίηση που έγινε από τα media. Απαγορεύεται δημοσίως το 2021 κάποιος να δίνει τίτλους σε ανθρώπινα όντα.

Το ότι έγινε πολύ γνωστό στον χώρο μας είναι γιατί αφορούσε σε δημόσια πρόσωπα και πουλούσε πιο πολύ. Γρήγορα θα σκάσουν και από άλλους χώρους. Το ότι έσκασε σε εμάς φέτος είναι ότι τα θέατρα ήταν κλειστά φέτος. Τα θύματα υπέφεραν και καταστράφηκαν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Μόνο αν κάνεις πολλή δουλειά με τον εαυτό σου. Σοκαρίστηκα δεν ήξερα τις περισσότερες από αυτές τις ιστορίες.

Με ενόχλησε προσωπικά ότι δεν βγήκε κανείς από την κυβέρνηση να πει φτάνει η έξτρα κακοποίηση για το πως χρησιμοποιήθηκε από τα μίντια και από τους ανθρώπους που πήγαν να υπερασπιστούν αυτούς που προφανώς είχαν κακοποιήσει.

Το να βγαίνει ένας δικηγόρος να ονοματίζει επαγγελματίες ομοφυλόφιλους… Θα έλεγε ποτέ δηλαδή για τα κορίτσια που βιάστηκαν είναι επαγγελματίες ετεροφυλόφιλες; Δεν βγήκε κανείς να πει ότι απαγορεύεται το 2021 να δίνεις τίτλους σε ανθρώπινα όντα ή σε οποιοδήποτε άλλο ον. Είναι κακοποίηση της αισθητικής. Δεν μπορείς να συγχέεις την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία.

Αυτή η σύγχυση πέρασε πολύ ελαφριά» τόνισε ο ηθοποιός και στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις δικές του εμπειρίες.

Ο ηθοποιός αποκάλυψε μάλιστα πως έχει δεχτεί «χοντρό» byllying στην Ελλάδα.

«Ένας σκηνοθέτης στο παρελθόν με παρενόχλησε σεξουαλικά ενώ έχω υποστεί bullying πολύ και από γυναίκες και από άντρες. Από μπλοκαρίσματα, από τηλέφωνα σε περιοδικά να μην κάνουν σε μένα συνέντευξη, κάποιες φορές με στεναχωρεί όλο αυτό, αλλά έχω δεχτεί bullying πολύ και επί σκηνής. Να σου λέει άλλα λόγια ο πρωταγωνιστής για να κερδίσει γέλιο ή να σε γυρίζει πλάτη είναι παλιάς κοπής πρωταγωνιστιλίκια αυτά» είπε ο ηθοποιός.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το σχετικό απόσπασμα με όσα είπε ο Γιώργος Καραμίχος:

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024