Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Maria Grazia Chiuri: Το γυναικείο άγγιγμα του Μίδα στον Dior

Maria Grazia Chiuri: Το γυναικείο άγγιγμα του Μίδα στον Dior

Αγκαλιάζοντας την ιστορία του εμβληματικού οίκου μόδας και ενισχύοντας την με το ταλέντο και τη δημιουργικότητα της, η Maria Grazia Chiuri, φέρνει τον απαραίτητο αέρα ανανέωσης στον Dior, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το όραμα της.

Η παρουσίαση της συλλογής Cruise 2022 του οίκου Dior το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και παγκοσμίου ενδιαφέροντος fashion event της χρονιάς.

Μετά από μία χρονιά η οποία στιγμάτισε και το χώρο της μόδας λόγω πανδημίας, ο οίκος Dior επανέρχεται δυναμικά με μια επίδειξη μόδας, με φυσική παρουσία μοντέλων και καλεσμένων.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ήταν πάντα κοντά στην καρδιά μου», έχει δηλώσει η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior, Maria Grazia Chiuri, μιλώντας για την απόφαση να παρουσιάσει τις δημιουργίες της στη χώρα μας.

Η ίδια άλλωστε έχει απλόχερα αποδώσει εύσημα σε όλα εκείνα που έχει προσφέρει ο ελληνικός πολιτισμός:

«Έχοντας καταγωγή από τη Ρώμη, για μένα η Ελλάδα είναι ουσιαστικά και εξαιρετικά ένα λίκνο πολιτισμού, λογοτεχνίας και δημιουργίας σε όλες τις μορφές του, που εμπνέει. Από τη μυθολογία έως την «Οδύσσεια» και από την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία έως τις ανεκτίμητες τέχνες, η Αθήνα για μένα αντιπροσωπεύει έναν προορισμό ονείρου για τη διοργάνωση ενός σόου και γιορτάζει τώρα περισσότερο από ποτέ, τη μαγεία και την όσμωση των πολιτισμών.

Είναι μεγάλη μου τιμή να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα στις 17 Ιουνίου, στην καρδιά μιας πρωτεύουσας τόσο μεγάλης ομορφιάς και μέσα από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών ανταλλαγών, από το χορό έως το σχέδιο, και τις προγονικές δεξιότητες που με συναρπάζουν τόσο πολύ και τα οποία θα έχω τη χαρά και το προνόμιο να βάλω στη συλλογή μου».

Λίγο πριν το πολυαναμενόμενο show στο Καλλιμάρμαρο, η Maria Grazia Chiuri με δημοσίευσή της στo Instagram, δίνει μια πρώτη γεύση στο κοινό, μιλώντας για την πηγή έμπνευσης της νέας της συλλογής:

«Καθώς η ημερομηνία του σόου στην Αθήνα πλησιάζει, με χαρά μοιράζομαι ένα μέρος από την ενδιαφέρουσα συνομιλία που είχα με τον Filippo, σχετικά με την έρευνά μου στην προ-κλασική Ελλάδα και το συμβολισμό της Μητέρας Θεάς.

Είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένα ενδιαφέρον ταξίδι για να ανακαλύψουμε τις ξεχασμένες ρίζες του πολιτισμού μας», γράφει χαρακτηριστικά.

Η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι του Dior

Ποια είναι όμως η Maria Grazia Chiuri;

Η Chiuri γεννήθηκε το 1964 στη Ρώμη και σπούδασε σχέδιο μόδας στο Istituto Europeo di Design της ιταλικής πρωτεύουσας.

Από το 1999 έως το 2016 εργάστηκε για τον οίκο Valentino, τότε καλύτερος συνεργάτης της ήταν ο Pierpaolo Piccioli.

Τον Ιούλιο του 2016, η Chiuri προς έκπληξη πολλών, αναγγέλθηκε καλλιτεχνική διευθύντρια στο οίκου Dior, παίρνοντας σκυτάλη από τον Raf Simons.

Θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα οδηγήσει την 69χρονη ιστορία του οίκου σε μια δημιουργική έξαρση και ο ρόλος της θα είναι το πρώτο της σόλο ραντεβού μετά από πάνω από δύο δεκαετίες συνεργασίας με τον Pierpaolo Piccioli, ο οποίος είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής στον οίκο Valentino.

Η πρώτη της συλλογή για τον οίκο, παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2017 στο Παρίσι για την άνοιξη του 2017 και από τότε ξεκίνησε μία λαμπρή πορεία με συλλογές που πάντα εντυπωσιάζουν και έχουν κάτι να πουν.

Τα μπλουζάκια «We Should All Be Feminist», εμπνευσμένα από την πολιτική έκθεση της Chimamanda Ngozi Adichie, από το ντεμπούτο της Chiuri, Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017, έχουν γραφτεί στην ιστορία της μόδας.

Αγκαλιάζοντας την ιστορία του εμβληματικού οίκου μόδας και ενισχύοντας την με το ταλέντο και τη δημιουργικότητα της, η Maria Grazia Chiuri, φέρνει τον απαραίτητο αέρα ανανέωσης στον Dior, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το προσωπικό της όραμα για το χώρο της μόδας.

Οι επιρροές της ιστορίας αλλά και διαφορετικών τεχνών, αποτελούσαν ανέκαθεν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για εκείνη, ενώ καταφέρνει να συνδυάζει μαεστρικά το χθες, με το σήμερα και το αύριο.

Η μόδα άλλωστε για την Chiuri, είναι πέρα από Τέχνη, ένας ζωντανός οργανισμός που αναπνέει, κινείται και εξελίσσεται παράλληλα με τις εκάστοτε κοινωνικές προκλήσεις και εξελίξεις.

«Προσπαθώ να είμαι προσεκτική και ανοικτή στον κόσμο και να δημιουργώ μόδα που ταιριάζει στις γυναίκες του σήμερα. Μια μόδα που αντικατοπτρίζει τις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους, απελευθερωμένη από τις στερεοτυπικές κατηγορίες αρσενικού / θηλυκού,  νέοι / όχι τόσο νέοι , λογική / συναίσθημα, που παρ’ όλα αυτά αποτελούν συμπληρωματικές πτυχές της» δηλώνει η ίδια, ξεκαθαρίζοντας πως η μόδα για εκείνη είναι πολλά περισσότερα από υφάσματα, σχέδια, σκηνικά και φώτα.

Μια γυναίκα με ταλέντο, σε μια παγκόσμιας προβολής θέση που κάνει συχνά τον κόσμο να ονειρεύεται έναν πιο κόσμο πιο όμορφο, εκεί που το θηλυκό και το αρσενικό συνυπάρχουν αρμονικά και αλληλοσυμπληρώνονται.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024