Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Το χρονικό του εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Γλυκά Νερά: Το χρονικό του εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά απασχόλησε λόγω της αγριότητάς του, ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις για τον εντοπισμό του δολοφόνου της Καρολάιν

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά συγκλόνισε το πανελλήνιο εξαιτίας της σκληρότητάς του, αλλά και για το γεγονός ότι θύμα ήταν μία νέα γυναίκα που δολοφονήθηκε δίπλα στο 11 μηνών παιδί της.

Το θέμα ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας, με τον βρετανικό τύπο να αφιερώνει δημοσιεύματα για την πορεία της εξέλιξης.

Ακούστηκαν και γράφηκαν πολλά για τους υπόπτους, για το σενάριο της ληστείας. Μάλιστα οι δράστες επικηρύχθηκαν.

Ωστόσο σήμερα αποκαλύφθηκε η τραγική αλήθεια. Ο σύζυγος της Καρολάιν ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε τη 20χρονη σύζυγό του δίπλα στο παιδί τους. Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ήταν μία ακόμα γυναικοκτονία.

Παρακάτω επιχειρούμε να συγκεντρώσουμε όλα όσα συνέβησαν από την πρώτη μέρα που η είδηση έγινε γνωστή μέχρι και την ομολογία του δράστη.

Στις 11 Μαΐου, ο σύζυγός της άτυχης γυναίκας είναι εκείνος που ειδοποιεί την αστυνομία και κάνει τις πρώτες περιγραφές. Ο πιλότος καταθέτει στους αστυνομικούς ότι οι δράστες ήταν τρεις, μπήκαν στο σπίτι τους, με σκοπό να τους ληστέψουν, τον έδεσαν και σκότωσαν τη γυναίκα του, παρά το γεγονός πως εκείνοι δεν αντιστάθηκαν.

Εκείνος λέει ότι λιποθύμησε και όταν συνήλθε κατάφερε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.

Οι πρώτοι αστυνομικοί που μπαίνουν στη βίλα, βρίσκουν τον ίδιο δεμένο και τον σκύλο της οικογένειας κρεμασμένο.

Οι αστυνομικοί λύνουν τον 32χρονο και οι περιγραφές τους, για τα όσα ακολουθούν προκαλούν ένα νέο κύμα συγκίνησης στη χώρα.

Ο 32χρονος πιλότος δηλώνει συντετριμμένος και πηγαίνει με το μωρό τους αγκαλιά στην κηδεία της Καρολάιν στην Αλόννησο.

Ο πιλότος εμφανίζεται μπροστά στις κάμερες και λέει για τον Γολγοθά να συνεχίσει τη ζωή του από εδώ και εμπρός. Την ίδια στιγμή εμφανίζεται σίγουρος ότι η αστυνομία θα λύσει τον γρίφο και οι δράστες θα συλληφθούν.

Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά: «Η όλη διαδρομή του πιλότου ήταν μια αντίφαση…» – Τι αποκαλύπτει πρώην αστυνομικός

Οι έρευνες για τα πειστήρια δεν ρίχνουν το αναμενόμενο φως στην υπόθεση

Από όσα λέει στους αστυνομικούς λείπει η περιγραφή πως σκοτώθηκε η Καρολάιν. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αντιλήφθηκε ότι η σύζυγός του ήταν νεκρή όταν έφτασε η αστυνομία. Στο ενδιάμεσο επιμένει ότι ο ίδιος ήταν λιπόθυμος και δεν μπόρεσε να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί.

Οι τρεις αστυνομικοί που μπαίνουν στο σπίτι, συγκλονισμένοι όπως είπαν από αυτό που αντίκρυσαν, κάνουν λάθος και λύνουν τον πιλότο προτού τραβήξουν φωτογραφία, που θα έδειχνε πως ήταν δεμένος.

Όσο περνάνε οι μέρες, οι έρευνες στρέφονται στα πειστήρια.

Η βίλα γίνεται φύλλο και φτερό, αναζητούνται δακτυλικά αποτυπώματα των τριών υποτιθέμενων δραστών, όπως επίσης εξετάζονται και βίντεο που αναμένεται να δώσουν εικόνα από την είσοδο ή την έξοδο των ληστών.

Ωστόσο, δακτυλικά αποτυπώματα δεν υπάρχουν, ούτε βίντεο που να φαίνεται κάποιο στοιχείο για τους δράστες.

Οι μέρες περνούν και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας αντί να λύσουν, προσθέτουν νέα ερωτήματα.

Οι έρευνες στρέφονται με βάση τη μαρτυρία του πιλότου σε ποινικούς που πιθανόν να έχουν αποφυλακιστεί.

Ακριβώς μία εβδομάδα μετά το έγκλημα, συλλαμβάνεται στα σύνορα ένας 36χρονος Γεωργιανός ως ύποπτος για το έγκλημα. Αρνείται από την πρώτη στιγμή τα πάντα και από την εξέλιξη της έρευνας δεν προκύπτει κάποιο άλλο στοιχείο σε βάρος του.

Αλλά υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα που επιμένουν

Γιατί οι δράστες άφησαν το κινητό μπροστά στον πιλότο;

Γιατί αποφάσισαν να πνίξουν την 20χρονη και όχι να την ακινητοποιήσουν;

Γιατί η Καρολάιν δεν έφερε χτυπήματα στο σώμα της;

Γιατί ο 32χρονος δεν είχε ίχνη στο σώμα του από το δέσιμο των δραστών;

Γιατί εξαφάνισαν τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες αντί να τις ξηλώσουν;

Γιατί δεν πήραν μαζί τους ή δεν κατέστρεψαν τα κινητά του ζευγαριού;

Γιατί οι γείτονες δεν άκουσαν φωνές την επίμαχη νύχτα και γιατί οι δράστες δεν έφεραν μαζί τους, ρολό κολλητικής ταινίας.

Όσο συνεχίζονται οι έρευνες και τα ερωτήματα δεν απαντώνται, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον 32χρονο πιλότο να εμπλέκεται στη δολοφονία, χωρίς κάτι τέτοιο να λέγεται ξεκάθαρα.

Οι φήμες που αρχίζουν να κυκλοφορούν, οδηγούν την «ψυχολόγο» της Καρολάιν να εμφανίζεται στα ΜΜΕ και να δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση και ότι το ζευγάρι ήταν πολύ αγαπημένο.

Στο στόχαστρο των Αρχών

Σήμερα στο μνημόσυνο για την αδικοχαμένη Καρολάιν, αστυνομικοί φτάνουν στην Αλόννησο και ζητούν από τον 32χρονο να τους ακολουθήσει για συμπληρωματική κατάθεση. Ο ίδιος ζητάει να παραμείνει στο μνημόσυνο και στη συνέχεια τους ακολουθεί στη ΓΑΔΑ.

Εκεί για εφτά ώρες στα πιεστικά ερωτήματα δεν δίνει επαρκείς απαντήσεις και τελικά ομολογεί.

Αυτός σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του μετά από καβγά. Όπως παραδέχτηκε την έπνιξε με μαξιλάρι, μετά από λογομαχία που είχαν.

Στην ερώτηση γιατί δεν παραδέχτηκε το έγκλημά του αλλά σκηνοθέτησε την υπόθεση με τη ληστεία, είπε ότι φοβόταν για το μέλλον του παιδιού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε διάφορες προστριβές και το μοιραίο βράδυ είχαν τσακωθεί μεταξύ τους, ενώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κοπέλα «απείλησε» τον 32χρονο ότι θα φύγει από το σπίτι και θα πάρει μαζί και το παιδί τους.

Διαβάστε επίσης: Οργή στο Twitter για τη δολοφονία της Καρολάιν – «Δεν της άξιζε αυτό το τέλος»

Η εικόνα του ευτυχισμένου ζευγαριού και της τραγικής φιγούρας του στοργικού συζύγου και πατέρα κατέρρευσε με πάταγο.

Το ειδεχθές έγκλημα είναι γυναικοκτονία και μάλιστα με θύτη τον σύζυγο που προσπάθησε να εμφανιστεί ως θύμα και εκείνος, χωρίς να διστάσει να ενοχοποιήσει κάποιους άλλους, ίσως αλλοδαπούς που δεν δίστασαν να σκοτώσουν τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του παιδιού του απλώς για να τους πάρουν κάποια χρήματα.

Η Καρολάιν προστίθεται στη μακάβρια λίστα των γυναικών που έπεσαν θύματα των συντρόφων τους γιατί ήθελαν απλώς να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς αυτούς.

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά θα μείνει αναμφισβήτητα στην ιστορία των εγκλημάτων που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία. Σίγουρα γιατί ο δολοφόνος προσποιήθηκε με κυνισμό το θύμα.

Αλλά χρειάζεται να θυμόμαστε την Καρολάιν και για έναν άλλον λόγο.

Έχασε τη ζωή της βάναυσα γιατί ήταν η γυναίκα. Γυναίκα κάποιου που δεν ανέχτηκε την απόφασή της να τον εγκαταλείψει και έτσι έδρασε σαν να του ανήκε. Και τη σκότωσε. Δίπλα στο μωρό της.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024