Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έρχονται» κίνητρα για την ανάπτυξη της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας σε όλη τη χώρα

«Έρχονται» κίνητρα για την ανάπτυξη της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας σε όλη τη χώρα

«Δεν υπάρχει εργαλείο που δεν θα χρησιμοποιήσουμε για να ριζώσει η νεοφυής επιχειρηματικότητα στη χώρα μας», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Την παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων εκτός αστικών κέντρων και ανά Περιφέρεια σχεδιάζει η κυβέρνηση, με προτεραιότητα τις εγγεγραμμένες επιχειρήσεις στο Elevate Greece. Αυτό τόνισε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα με αφορμή τη διεξαγωγή των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας “Elevate Greece”.

«Δεν υπάρχει εργαλείο που δεν θα χρησιμοποιήσουμε για να ριζώσει η νεοφυής επιχειρηματικότητα στη χώρα μας», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας δυο στις τρεις καινοτομικές επιχειρήσεις βρίσκονται στην Αττική και τρεις στις τέσσερις στη Θεσσαλονίκη ενώ υπάρχουν Περιφέρειες της χωράς με μηδενική ή σχεδόν μηδενική παρουσία καινοτομίας όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με μηδενική παρουσία νεοφυούς επιχειρηματικότητας ανέφερε . «Όμως, στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού του παραγωγικού μοντέλου από το Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης η Δυτική Μακεδονία αποτελεί βασικό στοίχημα της κυβέρνησης προκειμένου, από το μοντέλο του λιγνίτη να περάσει σε νέες μορφές παραγωγής. Είμαστε σε συνεργασία με τον συντονιστή του Σχεδίου για την Απολιγνιτοποίηση κ. Μουσουρούλη και έχουμε σχεδιάσει μια σειρά από δράσεις» σημείωσε ο κ. Δήμας.

Πρόσθεσε επίσης ότι στόχος είναι να δοθούν επιπλέον κίνητρα για την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων εκτός αστικών κέντρων «Σε μια περιοχή χωρίς πανεπιστήμιο η ερευνητικό κέντρο ή κάποια επιχειρηματική εστία δεν είναι εύκολο να αναπτυχθούν κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες αλλά υπάρχουν και ο τουρισμός, το ηλεκτρονικό εμπόριο η αγροτεχνολογία και η ενέργεια» είπε.

Ειδικότερα μέσα από οριζόντια προγράμματα έχουν εξασφαλιστεί περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας, ανάμεσα σε αυτά είναι και κονδύλια για τα τεχνολογικά πάρκα ύψους 100 εκατ. ευρώ όπου υπάρχουν και ώριμα έργα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να έχουν δοθεί οι πόροι του ταμείου μέχρι το τέλος του 2025. Επίσης όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στη δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου που αφορά και στην ανάπτυξη των τεχνοβλαστών.

Σε ό,τι αφορά στα βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας “Elevate Greece”, η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουνίου και θα δοθεί χρηματικό έπαθλο μέχρι 50.000 ευρώ , για τις δέκα κατηγορίες βραβείων.Οι επιχειρήσεις που μπορούν να συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο Elevate Greece, να έχουν τουλάχιστον πέντε εργαζόμενους και ελάχιστο κύκλο εργασιών 100.000 ευρώ το 2020 (μόνο για μία κατηγορία, για την καλύτερη νεοφυή επιχείρηση της χρονιάς το όριο του βραβείου σχετικά με τον ελάχιστο κύκλο εργάσιμων θα είναι τα 200.000 ευρώ).Οι κατηγορίες των βραβείων αφορούν στην ταχύτατα ανερχόμενη, κοινωνικής συνεισφοράς, περιβαλλοντικού αντίκτυπου, ανάπτυξης και εξωστρέφειας, γυναικείας επιχειρηματικότητας, αξιοποίησης τεχνολογιών 4ης βιομηχανικής επανάστασης, επιχείρηση από το οικοσύστημα (θα την βραβεύσουν οι άλλες επιχειρήσεις του Elevate Greece) και τεχνοβλαστός της χρονιάς.

Η αξιολόγηση θα γίνει από τρεις ανεξάρτητους αξιολογητές για δέκα κατηγορίες βραβείων και η πρώτη τελετή βράβευσης, των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, θα γίνει φέτος, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 11 Σεπτεμβρίου 2021.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024