Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Polestar 3: Το τρίτο και πιο... ανεξάρτητο μέλος

Polestar 3: Το τρίτο και πιο… ανεξάρτητο μέλος

H Polestar έδωσε το πρώτο επίσημο δείγμα γραφής του νέου της μοντέλου το οποίο θα πάρει την μορφή ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV που, σχεδιαστικά, θα απομακρύνει ακόμα περισσότερο την φίρμα από την σουηδική “μήτρα” από όπου προέρχεται.

Ο «πολικός αστέρας» της αυτοκινητοβιομηχανίας δίνει τις πρώτες συστάσεις το νέο, τρίτο κατά σειρά μοντέλο του το οποίο θα σηματοδοτείται από τον αριθμό 3 και θα πάρει την μορφή ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV.

To νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Volvo στην Νότια Καρολίνα, ωστόσο, σύμφωνα με τις συστάσεις οι σχεδιαστές θα φροντίσουν να απομακρύνουν το σχεδιαστικό ιδίωμα του Polestar 3 από τις σουηδικές καταβολές του.

Ο λόγος που το νέο SUV θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ είναι ότι όπως επισήμανε ο επικεφαλής της Polestar, T. Ingenlath «οι ΗΠΑ θα είναι η σημαντικότερα αγορά για το νέο μοντέλο», ωστόσο όπως έχει ήδη αποκαλύψει η φίρμα θα ακολουθήσει η παγκόσμια διάθεσή του και η επέκταση της παραγωγής του, σε Ευρώπη και Κίνα.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που να αφορούν τα χαρακτηριστικά του, η αισθητική θα είναι εμπνευσμένη από το ομολογουμένως εντυπωσιακό Precept Concept και θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική, εξασφαλίζοντας στο Polestar 3 μια σιλουέτα που θα παραπέμπει σε coupe SUV η οποία με τη σειρά της θα διαδραματίζει το δικό της ρόλο στην μεγιστοποίηση της αυτονομίας.

Στην αθέατη πλευρά του ηλεκτρικού SUV θα βρεθεί η αρχιτεκτονική SPA2 η οποία θα φιλοξενεί επίσης την νέα γενιά του XC90 το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2022, ταυτόχρονα δηλαδή με το νέο SUV της Polestar.

Εκτός από κοινή αφετηρία τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται επίσης το ίδιο πλαίσιο και ίδιας τεχνολογίας μπαταρίες οι οποίες σε όρους αυτονομίας, αναμένεται να προσφέρουν 500 χλμ. χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Μια από τις κύριες διαφορές ωστόσο ανάμεσα στο επόμενο XC90 και στο Polestar 3, είναι ότι στην περίπτωση του πρώτου ο προσανατολισμός του μοντέλου θα είναι στην άνεση ενώ το δεύτερο αναμένεται να ακολουθήσει ένα δυναμικότερο set-up. To τελευταίο αναμένεται να στοιχειοθετηθεί και από μεγαλύτερα επίπεδα ισχύος τα οποία θα προέρχονται από ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ τα οποία είναι εξίσου νέας τεχνολογίας.

Αυτό που επίσης θα αποτελεί μέρος των εξοπλιστικών χαρακτηριστικών του Polestar 3 θα είναι το νέο λογισμικό infotainment που εξελίσσει η Google και φέρει την ονομασία Android Automotive το οποίο, συν το χρόνω, θα μπορεί να συμβάλλει στην ταχεία εξέλιξη των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης μέσω over the air updates.

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024