Στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα, ο Λιβανός.

Την πεποίθηση ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) θα πρέπει να «αποτελεί μοχλό εισδοχής νέων ανθρώπων στη γεωργία και όχι αποτροπή» εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός κατά την τοποθέτησή του στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «η ΚΑΠ πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία και όχι σκληρό γραφειοκρατικό σύστημα χωρίς ουσιαστικά κίνητρα για τον αγροτικό κόσμο» υπογραμμίζοντας ότι «στόχος όλων μας είναι η επίτευξη της πολιτικής συμφωνίας στο Λουξεμβούργο».

Σύμφωνα με τον ίδιο η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική θα πρέπει να είναι εφαρμόσιμη ενώ χρειάζεται να «λαμβάνει υπόψη της τις διαφορετικές ανάγκες, τα χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού τοπίου και της αγοράς αγροτικών προϊόντων», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. «Η ΚΑΠ» πρόσθεσε «πρέπει να είναι συμβατή με το μακρόπνοο σχέδιο της Ένωσης για τις αγροτικές περιοχές. Να αποτελεί μοχλό εισδοχής νέων ανθρώπων στη γεωργία, όχι αποτροπή. Να αποτελεί έμπνευση για τους αγρότες όχι φόβητρο επιβολής κυρώσεων».

Τέλος, ο κ. Λιβανός έκανε αναφορά στις ελληνικές θέσεις σχετικά με τα ζητήματα που εκκρεμούν για να κλείσει η συμφωνία για την ΚΑΠ, ενώ μιλώντας για τα ζητήματα της ασφάλεια των τροφίμων, τόνισε: «Η πανδημία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν αλλάξει πλέον τις κοινωνικές και οικονομικές ισορροπίες, θέτοντας στο επίκεντρο των πολιτικών μας προτεραιοτήτων την διασφάλιση επάρκειας και ποιότητας τροφίμων εντός του πλαισίου της πράσινης μετάβασης» και συμπλήρωσε «Είμαστε αυτό που τρώμε. Και αν τρώμε καλά και θρεπτικά τρόφιμα δεν είμαστε μόνο εμείς υγιείς, αλλά και ο πλανήτης μας καθίσταται πιο υγιής. Αυτή είναι η σειρά που πρέπει να προσέξουμε».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr