Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Τελεταί Μπούκουρας τρολάρουν επικά το συνέδριο γονιμότητας

Οι Τελεταί Μπούκουρας τρολάρουν επικά το συνέδριο γονιμότητας

Μπορεί το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας να εξελίχθηκε σε φιάσκο και να ακυρώθηκε, όμως ο κόσμος των social media έχει ακόμα πολλά να πει για την σεξιστική προσέγγιση του ζητήματος «μητρότητα» και «γυναικεία γονιμότητα»

To 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας μπορεί να ακυρώθηκε μετά το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε το σεξιστικό και μισογύνικο διαφημιστικό σποτ, όμως ο κόσμος στα social media, έχει ακόμα πολλά να πει.

Το προωθητικό σποτ της διοργάνωσης του συνεδρίου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ενώ αμέτρητα ήταν τα επικριτικά σχόλια διασήμων και μη για το περιεχόμενο του το οποίο, χαρακτηρίζεται σεξιστικό και υποτιμητικό για τη γυναίκα, καθώς αναπαράγει σεξιστικά πρότυπα σχετικά με την «υποχρέωση» της γυναίκας να κάνει παιδί και τον ρόλο της στην κοινωνία.

Και σε αυτή την είδηση της επικαιρότητας, ο κόσμος των social media αντέδρασε ακαριαία, καταδικάζοντας στην πλειονότητα του το αναχρονιστικό σποτ.

Φυσικά δεν έλειψαν όμως και οι χιουμοριστικές αναρτήσεις, με τους χρήστες και τους διαχειριστές σελίδων σε Facebook, Τwitter και ΥouTube, να δίνουν τη δική τους απάντηση, για το συνέδριο-φιάσκο.

Στο βίντεο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων πρωταγωνιστεί μια γυναίκα, η οποία αφοσιώνεται στις σπουδές και την καριέρα της και ξαφνικά φτάνει η μέρα των 41 γενεθλίων της.

Σε αυτό το σημείο μια φωνή της λέει «και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα; Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις, ότι αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα».

Η πρωταγωνίστρια του διαφημιστικού σποτ απογοητευμένη διερωτάται «τι έχω κάνει λάθος;» και η φωνή της απαντά «τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες».

Επώνυμοι «κατακεραυνώνουν» το σποτ

Δημόσια θέση μετά την κυκλοφορία του σποτ πήρε μεταξύ άλλων και η γνωστή τραγουδίστρια, Καίτη Γαρμπή, η οποία αρχικά είχε δεχθεί να στηρίξει το Συνέδριο.

«Πριν από μερικές εβδομάδες μου ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη δέχτηκα αμέσως να το κάνω.

Πριν λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και ο Διονύσης ΔΕΝ θα είμαστε εκεί!», έγραψε στα social media.

Τη διαφωνία τους εξέφρασαν επίσης με αναρτήσεις τους, και άλλα προβεβλημένα πρόσωπα της εγχώριας showbiz, όπως η Ελεωνόρα Μελέτη, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η Κατερίνα Ζαρίφη, η Ρούλα Ρέβη, η Ράνια Θρασκιά ο Γρηγόρης Γκουντάρας και πολλοί άλλοι.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024