Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ethical Δημήτρης Γραμματικογιάννης μας ξεναγεί στην άγρια πλευρά της Λευκάδας

Ο ethical Δημήτρης Γραμματικογιάννης μας ξεναγεί στην άγρια πλευρά της Λευκάδας

«Η Ελλάδα ολόκληρη εξάλλου είναι ένα μαγευτικό θέρετρο όπου και αν βρεθείς»

Για τον Δημήτρη Γραμματικογιάννη είναι πολύ δύσκολο να προτείνει ένα μόνο προορισμό.

Το ανήσυχο πνεύμα και η ήρεμη φυσιογνωμία του μπορούν να σταθούν παντού. Έχω υπάρξει μάρτυρας. Από τεράστια πάρτι που έχουμε χορέψει μέχρι το πρωί, μέχρι ατελείωτες βόλτες στα πιο μικρά δρομάκια της πόλης, για ρεπεράζ.

Ο προσανατολισμός του σχετικά με τη μόδα και την ζωή ήταν και παραμένει να είναι κοινωνιολογικός, πολιτικός  και οικολογικός.

Λόγω του επαγγέλματος του μπορεί με ένα πόδι να βρίσκεται στο ονειρικό ONAR στην Άνδρο και να γεύεται αχόρταγα τις υπέροχες τάρτες με βερίκοκα από την Ιωάννα τη φιλόξενη chef του συγκροτήματος ή στο Kensho στη Ψαρού και στον Ορνό τρώγοντας τη πιο τέλεια αποδομημένη χωριάτικη μαζί με ένα ποτήρι Magel Tannat από οινοποιείο στη Καστοριά και με το άλλο να απολαμβάνει την φιλοξενία του Stella Island Luxury Resort στη Χερσόνησο με τα απίστευτης εμπειρίας εστιατόρια παρ’όλα αυτά έχει μαγευτεί με τις ομορφιές της Λευκάδας.

Η δική του Λευκάδα

«Η Ελλάδα ολόκληρη εξάλλου είναι ένα μαγευτικό θέρετρο όπου και αν βρεθείς. Θα προτείνω όμως από τη πλευρά του Αγίου Νικήτα που η άγρια θέα μαζί με τις μαγικές παραλίες όπως το Κάθισμα (κάποτε γεννούσαν οι χελώνες caretta caretta εκεί και ήταν μια δύσκολα προσβάσιμη παραλία που την απολάμβαναν μονάχα γυμνιστές αλλά για να είμαστε ειλικρινείς τη προστάτευαν επίσης από τη ρύπανση πλαστικών μιας χρήσης κλπ) που όμως ακόμη και σήμερα παραμένει δημοφιλής λόγω και των απίστευτων νερών της αλλά και γιατί σου δίνει τη δυνατότητα και άλλων αθλημάτων όπως το Αλεξίπτωτο πλαγιάς που τα θερμά ρεύματα σε ανεβάζουν και σε ταξιδεύουν ή τους Γκρεμνούς, μια παραλία που κατεβαίνεις μόνο με σκαλοπάτια και φτάνεις στο απόλυτο γαλάζιο»

Αξίζει να φας στον Άγιο Νικήτα στη Σαπφώ με τις τοπικές πίττες, τα υπέροχα ψάρια (αν δεν είσαι vegan) αλλά να δοκιμάσεις και τις τοπικά παραγόμενες φακές.

Συνεχίζοντας θα φτάσεις στη Βασιλική, αγαπημένος προορισμός σε όσους κάνουν Kitesurf ή windsurfing και θα βρεις τους πιο φανταστικούς φούρνους και αρτοποιήματα.

Η πόλη της Λευκάδας είναι παραδοσιακή, όμορφη με υπέροχες παραλίες τριγύρω αλλά δεν θα συνιστούσα σε κάποιον να μείνει εκεί αλλά να προτιμήσει τα μικρά χωριουδάκια που όλα διαθέτουν καταλύματα.


Ο Δημήτρης Γραμματικογιάννης, είναι fashion editor, eco stylist και ιδρυτής του Ethicalode.com

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024