Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καίτη Γαρμπή: Είναι ιεροσυλία να μην την ακολουθείς στα social media

Καίτη Γαρμπή: Είναι ιεροσυλία να μην την ακολουθείς στα social media

Όλες οι φορές που η Καίτη Γαρμπή έχει βάλει τα γυαλιά στα social media και μας έχει κάνει να παραδεχτούμε πως είναι η Καίτη που αγαπάμε

Ο κόσμος των social media μπορεί να γίνει χαοτικός, σκληρός ενώ πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν αποτελεί παρά έναν ακόμα καθρέφτη της πραγματικής ζωής εκεί έξω.

Σε αυτό το συχνά ζοφερό τοπίο, υπάρχουν και ανάσες λογικής και ευαισθησίας. Μεγάλες και βαθιές ανάσες.

Η Καίτη Γαρμπή μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι από τα αναγνωρίσιμα πρόσωπα της εγχώριας δημόσιας σκηνής, που χρησιμοποιούν την όποια δύναμη έχουν αποκτήσει στα social media, για να πουν και κανα-δυο σωστές κουβέντες.

Από την άγρια δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, μέχρι τη δημόσια στήριξή της στην Σοφία Μπεκατώρου λίγο μετά την αποκάλυψη του βιασμού της από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, αλλά και το πιο πρόσφατο «άκυρο» που έδωσε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας, το οποίο προωθήθηκε μέσα από ένα βαθιά  μισογύνικο και σεξιστικού περιεχομένου σποτ, η Καίτη Γαρμπή είναι η φωνή που θέλουμε να ακούμε (και) στα social.

«Βουλιαξέ τους Σοφία»

Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για το βιασμό της από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, προκάλεσε μεγάλο κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπο της σπουδαίας αθλήτριας, ενώ η καταγγελία της αναμεταδόθηκε και σε ξένα ΜΜΕ , πυροδοτώντας ένα ντόμινο εξελίξεων στον ελληνικό αθλητισμό που προεκτάθηκε και στο χώρο του ελληνικού θεάτρου.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση της Καίτης Γαρμπή, η οποία έσπευσε να στείλει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης στην  Μπεκατώρου προτρέποντας την να τους «βουλιάξει».

Με ανάρτησή της στο Twitter, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στη χρυσή Ολυμπιονίκη, γράφοντας:

«Η Σοφία Μπεκατώρου είναι μια γυναίκα που βρήκε τη δύναμη να μιλήσει παρά τις πληγές της και κατάφερε να εναντιωθεί σε έναν εχθρό που απειλεί όλες μας. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ασελγεί πάνω σε ψυχές, σώματα και συνειδήσεις. Βούλιαξε τους κορίτσι μου!!! Βούλιαξε τους!!!».

«Θέλουμε να κυκλοφορούμε όπως μας αρέσει με ό,τι μας αρέσει και να νιώθουμε ασφαλείς»

Η σοκαριστική επίθεση στη Νέα Σμύρνη κατά την οποία 22χρονος φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Πειραιά, παρενόχλησε σεξουαλικά μια 25χρονη, ακολουθώντας την στην είσοδο της πολυκατοικίας της, φυσικά και δεν έμεινε ασχολίαστη από την Καίτη Γαρμπή.

«Δεν υπάρχουν ένοχα ρούχα. Υπάρχουν άρρωστα μυαλά που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το θύμα τους να φοράει ρούχα που βγαίνουν εύκολα.

Θέλουμε να κυκλοφορούμε όπως μας αρέσει με ό,τι μας αρέσει και να νιώθουμε ασφαλείς! Είμαστε όλες μαζί σε αυτό, μέχρι να το καταλάβουν όλοι» έγραψε στο Twitter χωρίς περιστροφές και περιττά λόγια.

Το όνειρο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και η δολοφονία Φλόιντ

Στην σκιά της άγριας δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, η Καίτη Γαρμπή με ανάρτησή της στο Twitter μίλησε για το όνειρο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τονίζοντας ότι 57 χρόνια μετά το όνειρο παραμένει εφιάλτης.

«Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πριν από 57 χρόνια είχε ένα όνειρο πως τα 4 μικρά του παιδιά θα ζουν μια μέρα σε ένα έθνος όπου δεν θα κριθούν από το χρώμα του δέρματος τους, αλλά από το περιεχόμενο του χαρακτήρα τους.

Δυστυχώς αυτή η μέρα δεν έχει έρθει ακόμα & το όνειρο παραμένει εφιάλτης», έγραψε η Καίτη Γαρμπή.

Λίγες ημέρες αργότερα επανήλθε με δεύτερη σχετική ανάρτηση-απάντηση σε όσους θεώρησαν πως το θέμα «δεν την αφορά».

«Για όσους ξαφνιάστηκαν για το tweet που έκανα με αφορμή τη δολοφονία ενός συνανθρώπου μου, συγκλονισμένη κι εγώ – όπως όλος ο κόσμος – και θεωρήσατε πως δεν πρέπει να με αφορά το θέμα, ίσως επειδή είμαι άσπρη, ίσως επειδή πέφτει μακριά η Αμερική, ίσως επειδή δεν τραγουδάω ποίηση, εγώ – ήρεμα το λέω – θα πρότεινα να αναθεωρήσετε γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας».

Το συνέδριο της ντροπής

Την έντονη δυσαρέσκειά της όμως εξέφρασε -πιο γρήγορα και από την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας- και για το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας».

Το σεξιστικό και μυσογύνικο σποτ του εν λόγω συνεδρίου, το οποίο μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε, ακυρώθηκε, έλαβε τη δέουσα απάντηση από ένα λαϊκό κορίτσι.

Η Καίτη Γαρμπή πήρε για ακόμα μια φορά το κινητό της στο χέρι και έγραψε στο Twitter:

«Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον γυναικολόγο… που με βοήθησε μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας.

Επειδή του χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω.

Πριν από λίγο όμως, είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην. Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι της αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης. Ντροπή! Δε θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης δεν θα είμαστε εκεί.

Να την ακολουθείτε την Καίτη Γαρμπή. Γιατί η Καίτη Γαρμπή εκτός από καρδιά έχει και μυαλό από ατόφιο χρυσάφι!

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024