Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταινίες: 3+1 που έχουν θέμα το τένις και που πρέπει να δείτε

Ταινίες: 3+1 που έχουν θέμα το τένις και που πρέπει να δείτε

Μην τις χάσετε γιατί... θα χάσετε.

Μπορεί το Roland Garros να τελείωσε όμως το μυαλό μας είναι ακόμα στο Παρίσι και στις εξαιρετικές εμφανίσεις που έκαναν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη. Οι δύο Έλληνες τενίστες τα έδωσαν όλα, με τον πρώτο να φτάνει στον τελικό των ανδρών και τη δεύτερη στον ημιτελικό των γυναικών. Ύστερα λοιπόν, από τόσο τένις, είπαμε να παραμείνουμε στο κλίμα και τι καλύτερο από μια ταινία με θέμα αυτό. Εμείς διαλέξαμε τις τέσσερις καλύτερες και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω:

Borg McEnroe: Όλα για τη δόξα (Borg VS McEnroe)

Η ιστορία της μεγαλύτερης μονομαχίας στο τένις τη δεκαετία του ’80 μεταξύ του ήρεμου Μπγιόρν Μποργκ και του εκρηκτικού Τζον ΜακΕνρόι εμπνέει τον Δανό Γιάνους Μετς για ένα βιογραφικό αθλητικό δράμα, που αποκαλύπτει το παρασκήνιο του πρωταθλητισμού.

Η ταινία αφηγείται, όχι μόνο τα όσα έγιναν τις μέρες του αγώνα, αλλά μέσα από φλας μπακ επιστρέφει στο παρελθόν των πρωταγωνιστών, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει τις πολύπλοκες προσωπικότητές τους. Οι δύο πρωταγωνιστές, ο Σβέριρ Γκούντνασον και ο Σάια ΛαΜπέουφ, ερμηνεύουν με πάθος.

Μatch point

Ένας πρώην τενίστας, ο Κρις Γουίλτον, προσπαθεί να ανελιχθεί στην καλή κοινωνία του Λονδίνου. Έτσι βρίσκει δουλειά σε μια κορυφαία λέσχη στο Λονδίνο. Εκεί γνωρίζει τον πλούσιο Τομ Χιούιτ και συνάπτει σχέσεις με την αδελφή του, την Κλόι. Τα προβλήματα αρχίζουν, όταν σε μια οικογενειακή συγκέντρωση συναντιέται με τη μνηστή του Τομ, που ερμηνεύει η Σκάρλετ Γιόχανσον σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρα της. Σύντομα θα ξεκινήσει μια παθιασμένη σχέση ανάμεσά τους, που θα οδηγήσει τον Κρις σε σκοτεινά μονοπάτια, δοκιμάζοντας την ηθική του.

Η Μάχη των Φύλων (Battle of the Sexes)

Ο συγκλονιστικός αγώνας τένις το 1973 ανάμεσα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Μπίλι Τζιν Κινγκ και τον πρώην Πρωταθλητή, Μπόμπι Ριγκς έμεινε στην ιστορία ως η «Μάχη των Φύλων» κι έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή αθλητικά events όλων των εποχών. Η ιστορία της μεγάλης τενίστριας Μπίλι Τζιν Κινγκ, που πρωταγωνίστησε στα γήπεδα και έδωσε μια μεγάλη μάχη εναντίον του σοβινισμού, πυροδότησε μία παγκόσμια συζήτηση πάνω στο θέμα της ισότητας των φύλων, προωθώντας έτσι το φεμινιστικό κίνημα. Η βραβευμένη με Όσκαρ Έμμα Στόουν ερμηνεύει την Κινγκ.

Ο άγνωστος του Εξπρές (Strangers on a Train)

Ο Μπρούνο Άντονι θέλει να ξεφορτωθεί τον πατέρα του, τον οποίο μισεί. Κάποια στιγμή συναντά τον αστέρα του τένις, Γκάι Χέινς, στο τρένο. Οι δυο άνδρες έρχονται σε μια περίεργη συμφωνία: ο Μπρούνο αναλαμβάνει να σκοτώσει την άπιστη σύζυγο του Γκάι, η οποία αρνείται να του παραχωρήσει διαζύγιο και ο Γκάι, με τη σειρά του, αναλαμβάνει να βγάλει από τη μέση τον πατέρα του Μπρούνο. Ο Γκάι, όμως, δεν παίρνει στα σοβαρά το σχέδιο και, αμέσως μόλις κατεβαίνει από το τρένο, το ξεχνάει. Ο Μπρούνο, από την άλλη, τηρεί τη συμφωνία και στη συνέχεια εκβιάζει τον Γκάι, απειλώντας τον ότι σε περίπτωση που εκείνος δεν εκπληρώσει την υπόσχεσή του, θα αφήσει στοιχεία που τον ενοχοποιούν στον τόπο του εγκλήματος. Τελικά, όλα τα στοιχεία της αστυνομίας για τον φόνο οδηγούν στο πρόσωπο του Γκάι, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τον παράφρονα Μπρούνο.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024