Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Άρχισε το μαγικό ταξίδι του ο Κινητός Δημοτικός Κινηματογράφος

Πάτρα: Άρχισε το μαγικό ταξίδι του ο Κινητός Δημοτικός Κινηματογράφος

Με όχημα τον Πολιτισμό, ο περιφερόμενος Δημοτικός Κινηματογράφος ενισχύει την επαφή με την Τέχνη και την κοινωνικοποίηση υπερβαίνοντας οικονομικά εμπόδια ή ζητήματα μετακίνησης των πολιτών

Το μαγικό ταξίδι του στις γειτονιές της Πάτρας ξεκίνησε ο Κινητός Δημοτικός Κινηματογράφος, που τα τελευταία καλοκαίρια έχει αφήσει το στίγμα του στη ζωή της πόλης. Προβάλλοντας σινεφίλ ταινίες, σε υπαίθριους χώρους, δωρεάν για όλους, ο Κινητός Κινηματογράφος, συνιστά μια πρωτότυπη πρωτοβουλία του Δήμου Πατρών στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του.

Με όχημα τον Πολιτισμό, ο περιφερόμενος Δημοτικός Κινηματογράφος ενισχύει την επαφή με την Τέχνη και την κοινωνικοποίηση υπερβαίνοντας οικονομικά εμπόδια ή ζητήματα μετακίνησης των πολιτών.

Για τους λόγους αυτούς έχει αγκαλιαστεί θερμά από τους κατοίκους της Πάτρας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρών, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, περισσότεροι από 2500 θεατές παρακολούθησαν το περσινό καλοκαίρι τις δεκάδες προβολές του Κινηματογράφου.

«Η επιλογή ποιοτικών ταινιών, υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι φέτος θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αποδοχή», σημείωσε.

Η πρεμιέρα έγινε προχθές στο Αίθριο του Παλαιού Νοσοκομείου Πατρών και συνεχίστηκε στο Νότιο Πάρκο, με την κλασική ταινία του Γούντι Άλεν «Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία», η οποία θα προβληθεί την Κυριακή 13.6.2021 στην πλατεία Ταραμπούρα.

Ο θερινός κινηματογράφος θα περιοδεύσει με 3 προβολές την εβδομάδα- κάθε Τρίτη στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, και κάθε Πέμπτη και Κυριακή σε γειτονιές εκτός του Κέντρου- για όλο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο με ελεύθερη είσοδο.

Λόγω της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, η είσοδος στο χώρο γίνεται από τις 8.00 το βράδυ, με παράδοση αριθμημένης κάρτας. Την επόμενη εβδομάδα θα προβληθεί η ιταλική ταινία «Ο προδότης» του Μάρκο Μπελότσιο

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024