Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΜέΡΑ25 για Συνέδριο γονιμότητας: Το μοντέλο μητρότητας της ΝΔ ενοχοποιεί τη γυναίκα

ΜέΡΑ25 για Συνέδριο γονιμότητας: Το μοντέλο μητρότητας της ΝΔ ενοχοποιεί τη γυναίκα

Ο Τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25 καταδικάζει απερίφραστα την καμπάνια και το πνεύμα του «1ου Πανελλήνιου Συνέδριου Γονιμότητας» και εκφράζει έντονη ανησυχία για την αναχρονιστική εθνοπατριαρχική πολιτική της ΝΔ που -όπως υπογραμμίζει- με συνέπεια υποβιβάζει και εργαλειοποιεί τη γυναίκα.

Την καταδίκη του εκφράζει το ΜέΡΑ25 για το Συνέδριο γονιμότητας τονίζοντας ότι αποτελεί καμπάνια ενοχοποίησης των γυναικών και αναίρεσης των φεμινιστικών κατακτήσεων.

Υποβιβάζει και εργαλειοποιεί τη γυναίκα

Ο Τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25 καταδικάζει απερίφραστα την καμπάνια και το πνεύμα του «1ου Πανελλήνιου Συνέδριου Γονιμότητας» και εκφράζει έντονη ανησυχία για την αναχρονιστική εθνοπατριαρχική πολιτική της ΝΔ που -όπως υπογραμμίζει- με συνέπεια υποβιβάζει και εργαλειοποιεί τη γυναίκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 έχει ως εξής:

«Και -καθόλου- ξαφνικά και -καθόλου τυχαία, η Δημόσια Τηλεόραση προβάλλει ένα διαφημιστικό σποτ προωθώντας μια ακραία πατριαρχική και συντηρητική αντίληψη άλλων εποχών, προσβλητική για τη γυναίκα και τη δυνατότητά της να κυοφορεί, ταυτίζοντας τον ρόλο της γυναίκας καθώς και την ίδια της την ύπαρξη με την τεκνοποίηση και την αναπαραγωγή του είδους.

Προωθεί ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες τεχνητής γονιμοποίησης

»Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας, δηλ. κατά βάση σε ένα συνέδριο που προωθεί μία σειρά από ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες τεχνητής γονιμοποίησης και γονιμότητας, με πλειοψηφική ανδροκρατούμενη επιστημονική ομάδα και ομιλητές, συμμετέχουν, επίσης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, ορισμένοι από τους οποίους κατά το παρελθόν έχουν επανειλημμένα εκφραστεί με ακραίες, μισανθρωπικές θέσεις, καθώς, επίσης, βουλευτές και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας.

»Να σημειώσουμε εδώ ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα της οποίας διοργανωνόταν το Συνέδριο, απέσυρε αργά χθες το βράδυ τη στήριξή της μετά από τις γενικευμένες αντιδράσεις.

Αναχρονιστική και εθνοπατριαρχική πολιτική της ΝΔ

»Ως τομέας Ισότητας φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25 καταδικάζουμε απερίφραστα τη συγκεκριμένη καμπάνια, και κυρίως το πνεύμα του Συνεδρίου, που διαβάζουμε πίσω από αυτήν. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας στην αναχρονιστική, εθνοπατριαρχική πολιτική της Ν.Δ. που προωθεί το μοντέλο μιας μητρότητας που υποβιβάζει και εργαλειοποιεί τις γυναίκες, τις οποίες η Ν.Δ. ουδέποτε στήριξε έμπρακτα με πολιτικές υπέρ της μητρότητας και της εργασίας.

»Τα αλλεπάλληλα νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη πλήττουν σοβαρά την οικογένεια, το εργασιακό περιβάλλον γυναικών και ανδρών, την εργαζόμενη μητέρα και την πέρα από φύλα γονεϊκότητα.

Αντικείμενα προς εκμετάλλευση

»Οι γυναίκες κατέκτησαν με κόπο και αγώνες το δικαίωμα τους να επιλέγουν εάν θα κάνουν παιδιά ή όχι, και σε ποιο περιβάλλον θα τα ανατρέφουν. Δεν είναι μηχανήματα αναπαραγωγής.

»Δεν είναι αντικείμενα προς εκμετάλλευση κάθε θρησκευτικής και πατριαρχικής ιδεολογίας. Ούτε καταναλώτριες προϊόντων τεχνητής γονιμοποίησης, που προωθεί το εν λόγω συνέδριο πουλώντας το φόβο του γήρατος, σφυρίζοντας τη λήξη της βιολογικής αναπαραγωγής για τις γυναίκες.

»Στην πολιτεία που ζητάμε και υπερασπιζόμαστε, το ζητούμενο είναι η ελευθερία του κάθε πολίτη να μπορεί να επιλέγει, η ανεξαρτησία του να πραγματώνει τις επιλογές του και η ισότητα μεταξύ όλων των πολιτών ανεξάρτητα από τον παραγωγικό και αναπαραγωγικό τους ρόλο».

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024