Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ με την Δημήτρη της Λέσβου: Έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου με εγκατάλειψη;

Θρίλερ με την Δημήτρη της Λέσβου: Έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου με εγκατάλειψη;

Σύμφωνα με πληροφορίες αναγνωρίστηκε η σορός της Δημήτρη της Λέσβου από τον αδερφό της - Αναμένονται και τα αποτέλεσμα του DNA

Η είδηση ότι η Δημήτρη Καλογιάννη, πιθανώς να είναι νεκρή σκόρπισε θλίψη, αλλά και οργή για την ολιγωρία των Αρχών.

Το ενδεχόμενο η «Δημήτρη» της Σκάλας Συκαμιάς Λέσβου να έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου με εγκατάλειψη στο Παλαιό Φάληρο στις 9 Απριλίου εξετάζουν οι αρμόδιες αρχές.

Η λύση του μυστηρίου είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται σε ένα τροχαίο που έγινε πριν δύο μήνες και ο ασυνείδητος οδηγός εγκατέλειψε το θύμα του στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Silver Alert, Γεράσιμο Κουρούκλη, αναμένονται τα αποτέλεσμα του DNA προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε εγκαταλειφθεί σε τροχαίο.

«Λέμε ότι μπορεί να είναι ο Δημήτρης… Από τις 26 Μαΐου 2021, ημέρα της ενεργοποίησης του κοινωνικού συναγερμού μέχρι σήμερα δεχθήκαμε 3.742 κλήσεις αλλά δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν», ανέφερε.

Αναγνωρίστηκε η σορός;

Αργά το βράδυ της Πέμπτης κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο αδερφός της «Δήμητρας» της Λέσβου αναγνώρισε τη σορό.

«Το νεκρο απο τη συγκρουση και εγκαταλειψη στο δρομο σωμα, αναγνωριστηκε απο τον αδελφο της. Ο αδελφος της αναγνωρισε νεκρο, το σωμα που δεν αναγνωρισε ποτέ ζωντανο. Δημητρη την ελεγαν, εκαναν μια ζωη λαθος το φυλο. Ολα εγιναν για να αναγνωριστει το φυλο μονο οταν το σωμα παρεδωσε… RIP Δημητρακη», έγραψε στο Facebook o δημοσιογράφος Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Την είδηση για την αναγνώριση της σορού έκανε γνωστή και η Πάολα Ρεβενιώτη.

«Η οικογένεια της την αναγνώρισε, απλά περιμένουν την εξέταση του DNA» αναφέρει.

Το χρονικό

Το πτώμα ανήκει σε άτομο ηλικίας 65 -70 ετών, εγκαταλείφθηκε λίγες ημέρες αφότου η Δημήτρη εγκατέλειψε το Δρομοκαϊτειο -όπου βρισκόταν σε ακούσιο εγκλεισμό- και παραδόθηκε στην Αρχές μόνο όταν, ενάμιση μήνα μετά την εξαφάνιση, επέτρεψε η ΓΑΔΑ να εκδοθεί σήμα από το Silver Alert. Επισήμως, δεν έχει ανακοινωθεί απολύτως τίποτε από τις αρμόδιες Αρχές. Μάλιστα, ακόμη και οι κοινωνικές υπηρεσίες, όπως και το SIlver Alert, δεν ενημερώθηκαν από την αστυνομία, ως είθισται, αλλά από την οικογένεια της Δημήτρη, μετά από έναν ολόκληρο κύκλο πληροφοριών, που καθυστέρησε ακόμη περισσότερο το έργο της υπηρεσίας.

Από τις 30 Μαϊου το Siver Alert κοινοποίησε επιστολές προς στο Υπουργείο Υγείας (υπόψη του Υπουργού Βασίλη Κικίλια) και προς το Αυτοτελές Τμήμα Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, κάνοντας έκκληση για συνδρομή και υποστήριξη προς τις έρευνες που διεξάγονται.

Στις επιστολές τονίζεται ότι το υπουργείο Υγείας και οι διοικήσεις των νοσοκομείων αποτελούν την τελευταία ελπίδα βοήθειας για τις διαδικασίες αναζήτησης, καθώς συχνότατα -όπως συνέβη και τώρα- τα νοσοκομεία παρόλο που λαμβάνουν αμέσως την μακέτα εξαφάνισης κάποιου ατόμου από την υπηρεσία, παραβλέπουν εικόνα και στοιχεία, με αποτέλεσμα αγνοούμενοι που τους αναζητούσε η υπηρεσία Silver Alert, η Αστυνομία, ομάδες εθελοντών και φυσικά οι δικοί τους άνθρωποι, να βρίσκονται σε κάποιο νοσοκομείο. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, να χάνουν την ζωή τους και ακόμα χειρότερα να θάβονται ως αγνώστων στοιχείων κι αυτό επειδή η υπηρεσία δεν ενημερώθηκε. Αυτή η ανησυχία υπάρχει και για την περίπτωση της Δημήτρη Καλογιάννη.

Για τη Δημήτρη κινητοποιήθηκαν αμέσως ομάδες εθελοντών, που «σκάλισαν» την Αθήνα. Έως σήμερα, η υπηρεσία έχει δεχτεί περί τις 4.000 κλήσεις, αλλά όλα αυτά θα αποδειχθούν ένα τεράστιο φιάσκο, αν εξακριβωθεί ο προ διμήνου θάνατος.

Υπενθυμίζεται πως το σήμα έκδοσης της εξαφάνισης καθυστέρησε με τεράστιες ευθύνες της ΓΑΔΑ, με αποτέλεσμα, στην πιθανότητα που το DNA επιβεβαιώσει τα κακά ενδεχόμενα, να ψάχνουμε επί δύο εβδομάδες έναν άνθρωπο που βρισκόταν από τον Απρίλιο στο ψυγείο ενός νοσοκομείου.

Μέχρι και τώρα δεν υπάρχει ενημέρωση ούτε για την πορεία της ιατροδικαστικής έρευνας, ούτε και σε ποιο νοσοκομείο παραδόθηκε η σορός.

Με ανάρτησή της η Πάολα Ρεβενιώτη επιβεβαιώνει την τραγική είδηση γράφοντας: «Δυστυχώς η κοινωνία μάλλον τα κατάφερε να εξοντώσει την Δήμητρα. Είμαι πολύ συντετριμμένη αν είναι αλήθεια αυτό που είπε ο διοικητής του Silver alert, σίγουρα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και από την οικογένεια και για την ολιγωρία της αστυνομίας για την τύχη αυτού του γλυκύτατου ανθρώπου. Δεν μπορώ να συνέλθω από την στεναχώρια μου».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024