Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΜasterChef: Έτσι έκριναν τα πιάτα του Διονύση και της Μαργαρίτας οι κριτές

ΜasterChef: Έτσι έκριναν τα πιάτα του Διονύση και της Μαργαρίτας οι κριτές

Έμειναν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα οι κριτές και οι παίκτες;

Η τέταρτη δοκιμασία του μεγάλου τελικού του MasterChef έλαβε τέλος. Διονύσης και Μαργαρίτα έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν και με το μενού των τεσσάρων πιάτων που αντικατόπτριζε τον χαρακτήρες τους και όλη τη μαγειρική τους πορεία στον διαγωνισμό προσπάθησαν να εντυπωσιάσουν τους τρεις κριτές.

Τα κατάφεραν;

Ο Διονύσης ήταν ο πρώτος που σέρβιρε τα πιάτα του, με τον Σωτήρη Κοντιζά να τον ρωτά αν πήρε δυνάμεις και από ποιους, από όσους βρέθηκαν στον εξώστη. Εκείνος απάντησε ότι πήρε δύναμη από τους γονείς του και ο σεφ του αποκάλυψε ότι όταν είδε τον μπαμπά του, τον κ. Αριστείδη και εκείνος τον χαιρέτησε λέγοντάς του: «Γεια σου ρε γίγαντα Λεωνίδα».

Εξήγησε τι πήγε στραβά στα πιάτα του και ο Πάνος Ιωαννίδης παρατήρησε ότι θα μπορούσε το ορεκτικό να ήταν καλύτερα στημένο. Από την άλλη ο Σωτήρης Κοντιζάς παρατήρησε κάποια επανάληψη σε ορισμένες παρασκευές. «Γενικά το πιο δημιουργικό πιάτο και τεχνικά είναι το marshmallow με φέτα» πρόσθεσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Στο δεύτερο πιάτο, οι σεφ βρήκαν μια καλή ιδέα που θα μπορούσε κάποιος να πειραματιστεί. «Τεχνικά δεν έχουμε ένα marshmallow, έχουμε μια μους φέτα, η οποία έχει πάρει όγκο. Στο τζελ του μελιού η υφή είναι περίεργη», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ενώ ο Πάνος Ιωαννίδης θα το ήθελε για γλυκό. «Δύσκολα θα πάω στο κυρίως πιάτο», τόνισε.

Το κοκκινιστό μοσχαράκι με τη μελιτζάνα δεν χάλασε τον Σωτήρη Κοντιζά. «Η κροκέτα δεν έπρεπε να μπει καθόλου, τρώμε ξανά φέτα κα μου έλειψε η μελιτζάνα», σχολίασε. «Βλέπω μια επανάληψη σαν να είναι η γιορτή του τυριού. Στα καλά στοιχεία δοκίμασα ένα από τα καλύτερα φιλέτα», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Το γλυκό δεν άρεσε εμφανισιακά. «Είναι σαν κρύα τυρόπιτα με παγωτό από πάνω», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης. «Έχουμε μια έκπληξη αλλά όχι ευχάριστη», συμπλήρωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Πάνος πρόσθεσε: «Δεν θα ήθελα να είχα δοκιμάσει αυτό το πιάτο».

«Έχει ένα ωραίο στοιχείο, αλλά ο μπακλαβάς δεν έχει πετύχει καθόλου. Είναι σαν παγωμένη σφολιατοτυρόπιτα», επεσήμανε ο Κοντιζάς. «Το 70% του πιάτου τεχνικά έχει πάει λάθος», τόνισε ο «Λεώ».

Η δεύτερη φιναλίστ του διαγωνισμού παρουσίασε τα πιάτα της και παράλληλα εξιστόρησε την ιστορία του πρώτου με τα τριαντάφυλλα και τα σαλιγκάρια. «Ήθελα να σας δείξω μια χαριτωμένη πλευρά μου. Δεν θέλω να σας θυμίσω κηδεία, ήθελα να σας δείξω τη ρομαντική πλευρά μου».

Η παίκτρια αποκάλυψε τα λάθη της σε όλη τη διαδικασία αλλά δήλωσε ευχαριστημένη. Το πιάτο με το τριαντάφυλλο εξέπληξε θετικά τους κριτές. «Η χρήση του ροδόνερου κάνει πολύ βαρύ το πιάτο. Τα σαλιγκάρια είναι μια γαρνιτούρα», τόνισε ο Κοντιζάς, με τους δύο άλλους σεφ να συμφωνούν.

Για το δεύτερο πιάτο, ο ζωμός ήταν νόστιμος, σύμφωνα με τον Λεωνίδα Κοντιζά και είχε ένα πολύ ωραίο ψήσιμο η καραβίδα. Η πάπρικα ταιριάζει με την καραβίδα. Το θέμα μου εδώ είναι ότι μου λείπει κάτι», πρόσθεσε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Το κυρίως «ατημέλητο» πιάτο άρεσε στον Πάνο Ιωαννίδη, αλλά ο «θείος» θα ήθελε να έχει περισσότερη προσοχή. «Νιώθω ότι η Μαργαρίτα σαν να έχει χάσει την ικανότητά της να συνδυάσει στοιχεία. Δεν υπάρχει τίποτα το κακομαγειρεμένο σε αυτό το πιάτο, είναι όλα τέλεια, αλλά δεν δένουν», σχολίασε ο Σωτήρης Κοντιζάς.
«Θα ήταν πιο ωραίο αν είχε κάνει γεφύρωση με μια σάλτσα και ένταση», πρόσθεσε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Για το γλυκό ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος «καλωσόρισε» τη Μαργαρίτα που είχε χάσει στα προηγούμενα τρία πιάτα. «Παίζει με επίπεδα γλύκας, υφές, εντάσεις, το στοιχείο της έκπληξης. Είναι παιχνιδιάρικο και πολύ ευχάριστο», είπε ο Κοντιζάς. «Η ιδέα είναι εξαιρετική και η γεύση είναι κάτι που δεν το περιμένεις», τόνισε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024