Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Ο Ερντογάν ζητά από την Ιντερπόλ τη σύλληψη εξόριστου δημοσιογράφου

Τουρκία: Ο Ερντογάν ζητά από την Ιντερπόλ τη σύλληψη εξόριστου δημοσιογράφου

Ο Dündar, πρώην αρχισυντάκτης της εφημερίδας Cumhuriyet που ζει στη Γερμανία, αντιμετωπίζει πιθανή ισόβια κάθειρξη σε μια δίκη που ξεκίνησε στις 28 Απριλίου σχετικά με τις διαδηλώσεις στο Πάρκο του Γκεζί, το 2013

Τουρκικό δικαστήριο ζήτησε από την Ιντερπόλ να εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση για τη σύλληψη του εξόριστου δημοσιογράφου Can Dündar, κατηγορώντας τον ότι γνωρίζει και βοηθά ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ahvalnews.com, ζητήθηκε από τον Dündar να παραδοθεί σε δικαστήριο ή κάποια υπηρεσία επιβολής του νόμου στην Τουρκία εντός 15 ημερών.

Ο Dündar, πρώην αρχισυντάκτης της εφημερίδας Cumhuriyet που ζει στη Γερμανία, αντιμετωπίζει πιθανή ισόβια κάθειρξη σε μια δίκη που ξεκίνησε στις 28 Απριλίου σχετικά με τις διαδηλώσεις στο Πάρκο του Γκεζί, το 2013.

Τον Δεκέμβριο, τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε τον Dündar ερήμην σε 27 χρόνια φυλάκισης για εγκλήματα τρομοκρατίας και κατασκοπείας.

Η «κόκκινη ειδοποίηση» είναι στην ουσία ένα αίτημα προς τις υπηρεσίες επιβολής του σε όλο τον κόσμο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη προσωρινά ενός ατόμου εν αναμονή έκδοσης, παράδοσης ή παρόμοιας νομικής δράσης.

Οι κόκκινες ειδοποιήσεις δημοσιεύονται από την Ιντερπόλ κατόπιν αιτήματος μιας χώρας – μέλους και πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες της Ιντερπόλ. Η κόκκινη ειδοποίηση δεν είναι διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024