Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Ψηφίζεται σήμερα στην Ευρωβουλή - Πότε θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα

Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Ψηφίζεται σήμερα στην Ευρωβουλή – Πότε θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα

Η Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 10:00 και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον Επίτροπο Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και την πορτογαλική προεδρία.

Ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, που έρχεται για να διευκολύνει την ελεύθερη μετακίνηση εντός ΕΕ από την 1η Ιουλίου.

Η Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 10:00 και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον Επίτροπο Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και την πορτογαλική προεδρία.

Η ψηφοφορία θα γίνει το βράδυ και το αποτέλεσμά της θα ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Ιστορικό

Υπενθυμίζεται πως το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID θα εκδίδεται από τις κρατικές Αρχές και θα είναι διαθέσιμο είτε σε ψηφιακή είτε σε έντυπη μορφή.

Το «πράσινο» πιστοποιητικό θα πιστοποιεί πως κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού ή έχει πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ή έχει αναρρώσει από τη μόλυνση.

«Τα κράτη μέλη θα πρέπει να αποφύγουν την επιβολή επιπλέον ταξιδιωτικών περιορισμών όπως η καραντίνα, η απομόνωση ή η διενέργεια ελέγχων εκτός αν θεωρούνται απαραίτητοι και αναλογικοί για την προστασία της δημόσιας υγείας» έχει υπογραμμιστεί σε ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επίσης σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ψηφιστεί το εάν η ΕΕ θα πρέπει να ζητήσει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) να άρει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024