Βουλή: Ψηφίσθηκε επί της αρχής το σ/ν για την τηλεργασία
Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου για την τηλεργασία. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, στην Ολομέλεια επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ
Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου για το «Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών» από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, στην Ολομέλεια επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά την έναρξη της κατ’ άρθρων συζήτησης του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή, ανέφερε ότι στην τροπολογία που θα καταθέσει – ίσως και σήμερα – το υπουργείο Εσωτερικών, θα προστεθεί και μια εξουσιοδοτική διάταξη για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, που θα αφορά στην κωδικοποίηση του υφιστάμενου νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Πρόκειται, τόνισε, για «μια καθαρά διοικητικού χαρακτήρα ρύθμιση της εφαρμογής του νόμου, δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην έκδοση ΠΔ, γιατί σεβόμαστε και τον χρόνο εργασιών της Βουλής», υπενθυμίζοντας ότι με έκδοση ΠΔ έχει γίνει και η κωδικοποίηση του νόμου περί της εκλογής των βουλευτών.
Εξάλλου, όπως έχει ενημερώσει την Επιτροπή ο κ. Βορίδης, στην τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο, θα υπάρχουν διατάξεις για την αναμόρφωση των εισαγωγικών εξετάσεων στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και ρυθμίσεις-παρεμβάσεις για το σύστημα της κινητικότητας, προκειμένου να γίνει πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό.
- Στη Ρόδο το Super Cup – Αυτές οι ομάδες θα συμμετάσχουν
- Ο Τζον Γουότερς απεχθάνεται το καλό γούστο, τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ και (πλέον) τα ναρκωτικά
- Γένοβα: Βαριές «καμπάνες» στους κατηγορούμενους για την κατάρρευση γέφυρας με 43 νεκρούς
- Φωτιά στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας – Μήνυμα από το 112
- Ο Βαλαντσιούνας για τους λόγους που επέλεξε να αγωνιστεί στη Ζαλγκίρις Κάουνας
- ΒΗΜΑGAZINO: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Παγκόσμια συνάντηση στις ΗΠΑ με θέμα την «ακροαριστερή τρομοκρατία»
- Αρσάκειο: Τίτλος τιμής και σπουδαίον εφόδιον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442