Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΝΑΛ: Να μην είναι θύματα της αύξησης των αντικειμενικών και πάλι οι αδύναμοι

ΚΙΝΑΛ: Να μην είναι θύματα της αύξησης των αντικειμενικών και πάλι οι αδύναμοι

Το πιο άμεσο ζήτημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα από την κυβέρνηση, «είναι αν το νέο σύστημα θα οδηγήσει ευάλωτους δανειολήπτες να τεθούν εκτός της, έστω και ισχνής και προβληματικής, προστασίας που προβλέπει ο νέος πτωχευτικός κώδικας», επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ

«Υπάρχουν πολλά και σοβαρά ζητήματα τόσο για τη μεθοδολογία υπολογισμού των νέων αντικειμενικών αξιών, όσο και για την επίπτωσή τους στους φόρους που πληρώνουν οι πολίτες, καθώς οι κυβερνητικές προθέσεις είναι εντελώς ασαφείς», τονίζει με ανακοίνωσή του ο τομέας Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής.

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει πως το πιο άμεσο ζήτημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα από την κυβέρνηση, «είναι αν το νέο σύστημα θα οδηγήσει ευάλωτους δανειολήπτες να τεθούν εκτός της, έστω και ισχνής και προβληματικής, προστασίας που προβλέπει ο νέος πτωχευτικός κώδικας».

Και υπενθυμίζει ότι, βάσει του υφιστάμενου πλαισίου, «θεωρούνται ευάλωτοι δανειολήπτες όσων η αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν ξεπερνά τα 120.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξημένη κατά 15.000 ευρώ για κάθε μέλος και μέχρι 180.000 ευρώ, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού».

Επιπλέον, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ, «πρέπει να διασφαλιστεί ότι, σε όλες τις υφιστάμενες περιπτώσεις, οι μεταβολές των αντικειμενικών αξιών θα αυξήσουν τη διαπραγματευτική ισχύ των οφειλετών και όχι των πιστωτών».

Σε αντίθετα περίπτωση, όπως υποστηρίζει, «είναι προφανές ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες είναι ένα εργαλείο που συμπληρώνει το πλαίσιο των εισπρακτικών, των funds, της άρσης προστασίας της α’ κατοικίας και του νέου πτωχευτικού».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024