Το Tesla Model S Plaid+, η έκδοση που θα αποτελούσε την κορωνίδα της γκάμας του μοντέλου υποσχόμενη αυτονομία που θα ξεπερνούσε τα 830 χλμ. και ισχύ 1.006 ίππων, έσβησε πριν καν υπάρξει καθώς το Νο1 της Tesla, Elon Musk αποφάσισε να ακυρώσει τα σχέδια εξέλιξης και παραγωγής της.

Ως συνήθως ο πληθωρικός κ. Μusk χρησιμοποίησε το Twitter για να ανακοινώσει ότι η γκάμα του Model S θα σταματήσει στην έκδοση Plaid, αιτιολογώντας την απόφασή του, λέγοντας απλά ότι η έκδοση Plaid είναι απλά πολύ καλή.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη έκδοση η οποία είναι διαθέσιμη προς παραγγελία εφοδιάζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία εξασφαλίζουν ισχύ 1.020 ίππων. Αυτοί με τη σειρά τους υπόσχονται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα μέγεθος που καθιστά την συγκεκριμένη έκδοση ταχύτερη από οποιοδήποτε αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής. Ταυτόχρονα η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρει αυτονομία που αγγίζει τα 630 χλμ.

Η έκδοση Plaid+ θα αξιοποιούσε τους ίδιους κινητήρες αλλά μιας μεγαλύτερης απόδοσης μπαταρία η οποία θα υποσχόταν την θεαματική αυτονομία 834 χλμ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο