Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Οι….. φιλοσοφικές αναζητήσεις των παράνομων πινακίδων

Οι….. φιλοσοφικές αναζητήσεις των παράνομων πινακίδων

Οι παράνομες πινακίδες που απομακρύνθηκαν, επαναχρησιμοποιούνται από τον Δήμο Χανίων με συμβολικό και πρωτότυπο τρόπο.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. παρουσιάζουν τη δράση «Επανάθεσις». Πρόκειται για μια καλλιτεχνική παρέμβαση στη δημόσια ζωή, με στόχο αφενός τον δημιουργικό προβληματισμό και την ενδοσκόπηση των πολιτών και αφετέρου, την αισθητική αναβάθμιση της πόλης με φρέσκο και πρωτότυπο τρόπο.

Η δράση επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση των παράνομων πινακίδων που περισυλλέχτηκαν από πολλά σημεία της πόλης και την επαναχρησιμοποίησή τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να φέρουν στην επιφάνειά τους φιλοσοφικά αποφθέγματα, στίχους από ποιήματα και ρητορικές ερωτήσεις.

Σκοπός είναι οι πινακίδες, στη νέα τους μορφή να αποτελέσουν αφορμή για συζήτηση ανάμεσα στους περαστικούς, περισυλλογή ή περαιτέρω εμβάθυνση στο έργο του εκάστοτε συγγραφέα/φιλοσόφου/ποιητή.

Μια καλλιτεχνική αλλά ταυτόχρονα και οικολογική πρωτοβουλία, που πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της εθελόντριας Ελίνας Μαυρομμάτη. Οι πρώτες πινακίδες θα τοποθετηθούν σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης τις επόμενες μέρες και η δράση θα υλοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μάλιστα, οι πρώτες ταμπέλες θα φανερωθούν στον Δημοτικό Κήπο Χανίων, το πρωί του Σαββάτου 5 Ιουνίου, μαζί με τις υπόλοιπες δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Sports in

Μαρτίνεθ: «Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας»

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ φάνηκε αρκετά αισιόδοξος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Φράιμπουργκ για τους ομίλους του Europa League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023