Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο καπάκι...

Στο καπάκι…

Μια σημαντική για το περιβάλλον συνεργασία, ξεκινά ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, με την Οργάνωση Athens Makerspace στο πρόγραμμα Precious Plastic Lab, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο

Υπάρχει ένα εργαστήριο που κάνει τα πλαστικά καπάκια έπιπλα, στυλό, σανίδες για σκειτμπορντ και άλλα. Αρκεί να έχει καπάκια.

Μια σημαντική για το περιβάλλον συνεργασία, ξεκινά ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, με την Οργάνωση Athens Makerspace στο πρόγραμμα Precious Plastic Lab, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Το Precious Plastic Lab ή στα ελληνικά Πολύτιμο Εργαστήριο Πλαστικών, είναι ένα εργαστήριο με μηχανήματα ανακύκλωσης, το οποίο εξειδικεύεται στην επεξεργασία πλαστικών απορριμμάτων με σκοπό τη μετατροπή τους σε χρήσιμα προϊόντα. Τα πλαστικά καπάκια είναι το πιο χρήσιμο είδος πλαστικού για τα μηχανήματα και ταυτόχρονα το λιγότερο ανακυκλώσιμο.

Ο σκοπός είναι να μαζεύουμε καπάκια σε μια δράση που θα οδηγήσει στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίησή τους για καλό σκοπό. Γιατί, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση είναι το μέλλον του πλανήτη μας και η πραγματικότητα είναι πως ως χώρα δηλαδή ως άτομα ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό και αναγκαίο αποτέλεσμα στο ποσοστό που ανακυκλώνουμε. Όμως, έξυπνες δράσεις σαν αυτή που μπορεί να κάνουν γκελ επικοινωνιακά εκτός από την ουσία, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τι μπορούν να κάνουν οι δημότες Αγίου Δημητρίου αλλά και άλλων περιοχών; Να κρατήσουν τα πλαστικά καπάκια και να να παραδώσουν στο ισόγειο του δημαρχείου. Για σχολεία, επιχειρήσεις και καταστήματα που συγκεντρώνουν μεγαλύτερες ποσότητες, μάθαμε πως η Athens Makerspace σε συνεργασία με το Δήμο αναλαμβάνει τη συλλογή τους!

Το Precious Plastic lab είναι μία σειρά από μηχανές που ειδικεύονται στην επεξεργασία πλαστικών απορριμμάτων με σκοπό τη μετατροπή τους σε χρήσιμα προϊόντα. Με την στήριξη του προγράμματος του Πράσινου Ταμείου μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος, πρόκειται το επόμενο διάστημα να ανακυκλώσουμε ΠΟΛΥ πλαστικό για διάφορα projects! Τα πλαστικά καπάκια είναι το πιο χρήσιμο είδος πλαστικού για τα μηχανήματα μας και ταυτόχρονα το λιγότερο ανακυκλώσιμο.

Στα πλαίσια του έργου θα κατασκευάσουμε: Τέλος, θα υλοποιήσουμε δημόσιες δράσεις όπου θα παρουσιάζουμε όλη τη διαδικασία, δείγματα των αποτελεσμάτων και θα ενημερώνουμε τους επισκέπτες πως να ανακυκλώνουν πιο σωστά, κερδίζοντας ένα αναμνηστικό δώρο από τα μηχανήματα μας.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024