Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Dior-ισμοί

Dior-ισμοί

Αφού λοιπόν ο Dior έβαλε στο πρόγραμμα δημιουργίας των συλλογών του την Αθήνα ας λάβουμε υπόψη τα εξής: ότι μία τέτοια απόφαση δεν υλοποιείται σε τρεις μήνες αλλά τουλάχιστον σε τρία χρόνια.

Τις τελευταίες μέρες το μελάνι και οι ψηφιακοί χαρακτήρες που έχουν καταναλωθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα για τους τρόπους παρουσίασης της ειδικής συλλογής Dior Croisiere 2022 σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Αθήνας μάλλον έχουν «χτίσει» ένα τείχος. Οι πλίνθοι του οποίου φτιάχτηκαν από την πρωτότυπη ανάμειξη ελλειμματικών πληροφοριών, δογματικών τοποθετήσεων και νημάτων φθόνου. Στον αέρα των social media ανυψώθηκαν βελόνες αιχμηρές για να ράψουν τον πέπλο της τύφλωσης και να ντύσουν με αυτό το σώμα της μόδας… Το μόνο που δεν χρειάζεται η ελληνική κοινωνία είναι η πολιτικοποίηση της μόδας. Οσες φορές συνέβη ήταν ένα πείραμα αποτυχίας κάθε εγχώριας κυβέρνησης που νόμισε ότι το φαινόμενο της μόδας αποτελείται από μερικά μοντελάκια για ψωνισμένες κυρίες των σαλονιών και τις αδέσποτες ψήφους τους.

Αφού λοιπόν ο Dior έβαλε στο πρόγραμμα δημιουργίας των συλλογών του την Αθήνα ας λάβουμε υπόψη τα εξής: ότι μία τέτοια απόφαση δεν υλοποιείται σε τρεις μήνες αλλά τουλάχιστον σε τρία χρόνια. Οτι ο Dior ως γαλλικός ιστορικός οίκος επιδιώκει να ενισχύσει την πολιτιστική του επιρροή στην ευρωπαϊκή οικονομία και στον εξαιρετικά σημαντικό τομέα της βιομηχανίας της μόδας μέσω της υποστήριξης της ευρωπαϊκής χειροτεχνικής παράδοσης. Οτι σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική παράδοση της χειροτεχνίας με τους εναπομείναντες τεχνίτες της και ορισμένους καλλιτεχνικούς δημιουργούς θα ενταχθεί και θα «συνομιλήσει» με τις προηγούμενες ειδικές συλλογές Dior. Οι οποίες δημιουργήθηκαν in situ και παρουσιάστηκαν στην περιοχή Πούλια της Νότιας Ιταλίας και στο Μαρακές στο Μαρόκο. Οτι μία γυναίκα, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι, ως επικεφαλής σχεδιασμού του σημερινού Dior μπορεί και σκέφτεται με σύγχρονους όρους τη μόδα λαμβάνοντας υπόψη το ακανθώδες τρίπτυχο πολυτέλεια – παγκοσμιοποίηση – κουλτούρα.

Επομένως αυτή τη στιγμή της αυξανόμενης πόλωσης όλοι αυτοί που κοάζουν για φεμινισμό, ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτιστικές υπεραξίες καλό θα ήταν να δώσουν χρόνο στην αναμονή τους. Αλλωστε η μόδα των καιρών προτείνει τη διάθεση χρόνου ως την ιδανικότερη συνθήκη. Κι ας διαφωνήσουμε μόνο για τις στενόμυαλες νοοτροπίες που εμποδίζουν τη δημιουργική συνεργασία. Χρειάζεται όλοι να αγοράζουμε λιγότερα και να αγοράζουμε καλύτερα, να επενδύουμε σε αντικείμενα φτιαγμένα με προσοχή, σεβασμό και αγάπη.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024