Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βέλγιο: Θετικοί στην ινδική μετάλλαξη φιλοξενούμενοι σε γηροκομείο - Νοσηλευτές έχουν νοσήσει από την βρετανική

Βέλγιο: Θετικοί στην ινδική μετάλλαξη φιλοξενούμενοι σε γηροκομείο – Νοσηλευτές έχουν νοσήσει από την βρετανική

Θετικοί στην ινδική μετάλλαξη σχεδόν οι μισοί φιλοξενούμενοι κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στην Βαλλονία, αλλά με ελαφρά συμπτώματα αφού είχαν εμβολιαστεί

Θετικοί στον κοροναϊό και συγκεκριμένα στην ινδική μετάλλαξη έχουν βρεθεί σχεδόν οι μισοί από τους φιλοξενούμενους κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων  στην πόλη Νιβέλ, στη Βαλλονία, ενώ μέλη του προσωπικού έχουν νοσήσει από την βρετανική παραλλαγή, αναφέρει η rtbf, η γαλλόφωνη βελγική ραδιοτηλεόραση, κάνοντας λόγο για «ανησυχητική κατάσταση, η οποία όμως παραμένει υπό έλεγχο».

Ωστόσο θετικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι το 98% των ηλικιωμένων έχει εμβολιαστεί, όπως εξηγεί η Πρόεδρος του δημόσιου κέντρου κοινωνικής δράσης της Νιβέλ, η Κολέτ Ντελμότ, η οποία υπογραμμίζει ότι «τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια: πονοκέφαλοι ή πεπτικά συμπτώματα. Τα πάνε καλά».

Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι αλήθεια ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί. Αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να γνωρίζει κανείς», προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση.

Πιθανόν κάποια χαλάρωση από την πλευρά των οικογενειών, που επισκέφθηκαν τους συγγενείς τους, να συνέβαλε στην έξαρση, αναφέρεται.

Το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων προχώρησε στην απαγόρευση πραγματοποίησης οποιασδήποτε κοινής δραστηριότητας, καθώς και των επισκέψεων, ενώ τα γεύματα σερβίρονται στα δωμάτια. Την ερχόμενη Πέμπτη θα επανεξεταστεί η κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024