Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Κάθε ζευγάρι μπορεί να αποκτήσει μέχρι τρία παιδιά

Κίνα: Κάθε ζευγάρι μπορεί να αποκτήσει μέχρι τρία παιδιά

Η αλλαγή πολιτικής εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης του πολιτικού γραφείου υπό τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, χωρίς να διευκρινίζεται πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι κάθε ζευγάρι θα επιτρέπεται να έχει έως τρία παιδιά, σε μια σημαντική αλλαγή πολιτικής από το όριο των δύο παιδιών που ισχύει σήμερα, ύστερα από την ανακοίνωση στοιχείων που κατέδειξαν δραματική μείωση των γεννήσεων στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Η αλλαγή πολιτικής εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης του πολιτικού γραφείου υπό τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, χωρίς να διευκρινίζεται πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση.

Το 2016, η Κίνα κατήργησε την πολιτική του ενός παιδιού –που ίσχυε για δεκαετίες και που αρχικά επιβλήθηκε για να ανακόψει την πληθυσμιακή έκρηξη– και την αντικατέστησε με το όριο δύο παιδιών. Η κίνηση αυτή, ωστόσο, δεν οδήγησε σε σταθερή αύξηση των γεννήσεων καθώς το υψηλό κόστος ανατροφής παιδιών στις κινεζικές πόλεις αποθάρρυνε πολλά ζευγάρια από το να αποκτήσουν απογόνους.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η απογραφή πληθυσμού στην Κίνα, που γίνεται ανά δεκαετία, έδειξε ότι κατά τα τελευταία 10 χρόνια ο πληθυσμός αυξήθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό από τη δεκαετία του 1950, με τα στοιχεία να αποτυπώνουν ποσοστό γονιμότητας 1,3 παιδιά ανά γυναίκα μόνο για το 2020, σε αντιστοιχία με κοινωνίες όπου παρατηρείται γήρανση του πληθυσμού, όπως η Ιαπωνία και η Ιταλία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024