Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα πείσετε το παιδί να πλένει τακτικά τα δόντια του

Πώς θα πείσετε το παιδί να πλένει τακτικά τα δόντια του

Χρήσιμες συμβουλές για να καταφέρετε να πείσετε το παιδί να πλένει τακτικά τα δόντια του, αποτελώντας μέρος της προσωπικής του υγιεινής

Ακόμα και σε μια καλή μέρα, το να κάνετε το παιδί να πλύνει τα δόντια του μπορεί να αποτελέσει μια πραγματική πρόκληση. Υπάρχουν πολύ λίγα νήπια που απολαμβάνουν να βουρτσίζουν τα δόντια τους και λιγότερα ακόμη που θέλουν να το κάνουν μόνα τους.

Καλή στοματική υγιεινή από νωρίς

Ο λόγος ωστόσο, για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό τα νήπια να βουρτσίζουν τα δόντια τους είναι λόγω της τερηδόνας. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να αμελούμε την στοματική υγιεινή στην παιδική ηλικία, καθώς ακόμα και αν δεν αποτελούν τα μόνιμα δόντια τους, χωρίς φροντίδα μπορεί να προκληθούν βλάβες και στα ενήλικα δόντια τους.

Ως εκ τούτου, το να μάθουμε στο παιδί κανόνες καλής στοματικής υγιεινής από νωρίς είναι επιτακτική ανάγκη για υγιή δόντια καθώς μεγαλώνει.

Μερικές συμβουλές για να τα καταφέρετε, περιλαμβάνουν:

Αφήστε το παιδί να επιλέξει την οδοντόβουρτσά του

Όταν το παιδί επενδύει σε μια δραστηριότητα, είναι πιο πιθανό να θέλει να συμμετάσχει σε αυτήν. Ως εκ τούτου, επιτρέποντας στο παιδί να διαλέξει την οδοντόβουρτσα τους με έναν αγαπημένο χαρακτήρα ή χρώμα είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε όταν θέλετε να το βοηθήσετε να συνηθίσει να πλένει καθημερινά τα δόντια του.

Εάν υπάρχουν πολλές επιλογές για flossers και είδη οδοντόκρεμας, επιτρέποντάς του να διαλέξει και αυτά θα τον κάνει να νιώσει σαν να έχει λόγο σε ολόκληρη τη διαδικασία βουρτσίσματος των δοντιών και μπορεί να τον κάνει πραγματικά να ανυπομονεί.

Αφήστε το να εξασκηθεί στα παιχνίδια του

Εάν το παιδί φαίνεται να διστάζει να βουρτσίσει τα δόντια του, αφήνοντάς το να εξασκηθεί σε ένα αγαπημένο παιχνίδι, εξηγώντας του την διαδικασία βήμα προς βήμα, μπορεί να μειώσει τους φόβους, την ανησυχία ή και τις αμφιβολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει.

Εάν μπορεί να καταλάβει τα βήματα της διαδικασίας στο σύνολό της, θα είναι λιγότερο πιθανό να αρνηθεί να βουρτσίσει τα δόντια του.

Κάντε το βούρτσισμα μέρος της ρουτίνας

Τα παιδιά, ειδικά στην νηπιακή ηλικία, ευδοκιμούν όταν η καθημερινότητά τους απαρτίζεται από ρουτίνες. Ως εκ τούτου, το βούρτσισμα των δοντιών τους πρέπει επίσης να εντάσσεται στην ευρύτερη ρουτίνα περιποίησης και προσωπικής υγιεινής.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση, η διατήρηση της σταθερότητας είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη ρουτίνα βουρτσίσματος δοντιών. Επομένως, ανεξάρτητα από το τι έχει γίνει ή ποια ειδική περίσταση συμβαίνει, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να υπενθυμίζετε στο παιδί να βουρτσίζει τα δόντια του το βράδυ πριν κοιμηθεί αλλά και το πρωί, αφού φάει το πρωινό του.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024