Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιστρέφει το 2022 η έκθεση της Γενεύης

Επιστρέφει το 2022 η έκθεση της Γενεύης

Η μεγάλη γιορτή της ευρωπαϊκής αυτοκίνησης επανακάμπτει από την επόμενη χρονιά.

Μετά από δύο χρονιές ακυρώσεων λόγω των γνωστών συνθήκων του κορωνοϊού, μία από τις πιο εμβληματικές και αρχαιότερες εκθέσεις αυτοκινήτου στον κόσμο επιστρέφει στο καλεντάρι του 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, η 91η έκθεση της Γενεύης θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 και 22 Φεβρουαρίου και όχι ως συνήθως τον Μάρτιο με την προσδοκία να αναπληρωθεί ένα μέρος των απωλειών που καταγράφηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Ο επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής της Geneva International Motor Show (GIMS), Sandro Mwesquita δήλωσε σχετικά: «Κηρύσσουμε επίσημα την έναρξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στη διοργάνωση του 2022 προετοιμάζοντας διάφορα πακέτα προσφορών. Η ομάδα μου και εγώ ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τις ιδέες μας στους εκθέτες και στο κοινό. Ευελπιστούμε ότι οι υγειονομικές συνθήκες και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας θα μας επιτρέψουν να τις δούμε να υλοποιούνται».

Ενδεικτικά, οι οικονομικές απώλειες από την ακύρωση της διοργάνωσης το 2020 και το 2021 εκτιμώνται σε 11 εκ. ελβετικά φράγκα ενώ προκειμένου οι διοργανωτές να αντεπεξέλθουν στις τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις ζήτησαν την συνδρομή της ελβετικής κυβέρνησης η οποία ωστόσο τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε λόγω των όρων του δανείου που κρίθηκαν δυσμενείς. Σε αυτούς συγκαταλεγόταν και η υποχρέωση πραγματοποίησης της έκθεσης το 2021 κάτι που βάσει των ερευνών που έγιναν κρίθηκε ανέφικτο λόγω της απροθυμίας των εκθετών.

Η λύση προήλθε από την εκχώρηση των δικαιωμάτων της έκθεσης από το ιδρυτικό συμβούλιο του «Geneva International Motor Show» στην Palexpo SA η οποία διαχειρίζεται την ετήσια διοργάνωση με στόχο τη διάσωσή της.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση της Γενεύης αποτελεί την μεγαλύτερη δημόσια διοργάνωση που πραγματοποιείται σε ελβετικό έδαφος και μια ενδεχόμενη απουσία της θα αφαιρούσε από την τοπική οικονομία έσοδα που εκτιμώνται σε 200 εκ. ελβετικά φράγκα.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024