Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρουμανία: Σκέψεις να μετονομαστεί σε Προτάσεβιτς ο δρόμος όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Λευκορωσίας

Ρουμανία: Σκέψεις να μετονομαστεί σε Προτάσεβιτς ο δρόμος όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Λευκορωσίας

Το Βουκουρέστι σκέφτεται να μετονομάσει τον δρόμο όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Λευκορωσίας

Η οδός της ρουμανικής πρωτεύουσας, του Βουκουρεστίου, όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Λευκορωσίας μπορεί να μετονομασθεί προς τιμή του αντιφρονούντος δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς ως κίνηση αλληλεγγύης ύστερα από τη δραματική σύλληψή του, είπε δήμαρχος της περιοχής.

Η ιδέα προτάθηκε από καθηγητή του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου αφού λευκορωσικό μαχητικό αεροσκάφος αναχαίτισε το αεροπλάνο της Ryanair στο οποίο επέβαινε ο Προτασέβιτς την Κυριακή, πραγματοποιώντας την πτήση Αθήνα-Βίλνιους, και το ανάγκασε να προσγειωθεί στο Μινσκ όπου συνελήφθη ο ίδιος και η σύντροφός του

Εάν μετονομασθεί ο δρόμος, η αλληλογραφία της λευκορωσικής πρεσβείας και οι επαγγελματικές κάρτες των υπαλλήλων της θα φέρουν τη διεύθυνση ‘Προτασέβιτς 26’. Ο δημοσιογράφος είναι εδώ και 10 χρόνια έντονος επικριτής του Λευκορώσου ηγέτη Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Θα υποβάλω την πρόταση στο δημαρχείο του Βουκουρεστίου», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook δήλωσε η Κλοτίλντ Αρμάντ, δήμαρχος στην πρώτη περιφέρεια του Βουκουρεστίου, όπου βρίσκεται η πρεσβεία.

«Ζούμε σε ένα ευρωπαϊκό κράτος και αυτή η πράξη τρομοκρατίας από τον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο να αναχαιτίσει μια εμπορική πτήση μεταξύ δύο χωρών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024