Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γευστικά ταξίδια: Ο Όμιλος Εστίασης της Vivartia επενδύει ενισχύοντας τον ελληνικό τουρισμό

Γευστικά ταξίδια: Ο Όμιλος Εστίασης της Vivartia επενδύει ενισχύοντας τον ελληνικό τουρισμό

Νέα, πρωτοποριακά concepts προστίθενται στα κλασικά σήματα του Ομίλου και μας μεταφέρουν από την Καλντέρα της Σαντορίνης ως τα κρησφύγετα των πελεκάνων της Μυκόνου

Καθώς ετοιμαζόμαστε για τα πρώτα μας ταξίδια μετά από καιρό, δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε τις μεταβολές στις προσφερόμενες υπηρεσίες στο τοπίο του ελληνικού και διεθνούς τουρισμού.

Παρά τις δυσκολίες, φαίνεται ότι κάποιες εταιρίες κατάφεραν να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν, ενώ προχωρούν και σε επενδύσεις οι οποίες αναβαθμίζουν τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Όμιλος Εστίασης της Vivartia, ο μεγαλύτερος όμιλος εστίασης στην Ελλάδα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το χρονικό διάστημα των περιορισμών ώστε να προχωρήσει σε διεύρυνση του χαρτοφυλακίου του με νέα concepts στον τομέα των ταξιδιωτικών υπηρεσιών. Τα νέα αυτά σημεία είναι εξίσου συναρπαστικά για το βλέμμα, αλλά και για τον ουρανίσκο μας.

.

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του resto-bar El Pelicano που κατασκευάζεται στο Αεροδρόμιο της Μυκόνου

Ο Όμιλος Εστίασης της Vivartia κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις του κατά τη διάρκεια της πανδημίας και προχωρά σε επενδύσεις με στόχο την αναβάθμιση των σημείων εστίασης στον τομέα των ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Διατηρώντας ένα εξαιρετικά διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει μεγάλες αλυσίδες, όπως τα Goody’s Burger House, τα everest, τα Flocafé Espresso Room και η La Pasteria, αλλά και μια πληθώρα από μεμονωμένα, πρωτοποριακά concepts, ο Όμιλος απασχολεί άμεσα ή έμμεσα περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους. Επιπλέον, λειτουργεί δύο σύγχρονες μονάδες παραγωγής, εξυπηρετώντας καθημερινά περισσότερους από 300.000 πελάτες σε 560 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η επιτυχής ανταπόκριση στην πρόκληση της πανδημίας είναι ιδιαίτερα σημαντική.

.Ποια ήταν, όμως, τα βήματα που κατέστησαν δυνατή αυτή την επιτυχία;

Προσαρμοστικότητα. Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει με τη μεγαλύτερη ακρίβεια τη στρατηγική του Ομίλου Εστίασης της Vivartia κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κεντρικός άξονας των κινήσεων του Ομίλου καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της απαιτητικής χρονιάς, ήταν η διαρκής προσαρμογή του τρόπου λειτουργίας της εταιρείας, των παραγωγικών μονάδων και – κυρίως – των σημείων του. Έτσι, κατάφερε να διατηρήσει σε λειτουργία σχεδόν το σύνολο των αλυσίδων Goody’s Burger House και everest, αλλά και να διασφαλίσει τη λειτουργία των La Pasteria, εισάγοντας για πρώτη φορά υπηρεσίες delivery σε μια μέχρι πρότινος αποκλειστικά dine-in αλυσίδα.

Επιπλέον, έχοντας ήδη ορίσει εδώ και αρκετά χρόνια τον ψηφιακό μετασχηματισμό ως κεντρικό πυλώνα ανάπτυξής των σημάτων του, ο Όμιλος Εστίασης της Vivartia εκμεταλλεύτηκε την τεχνογνωσία και την εμπειρία του σε αυτόν τον τομέα προκειμένου να εισάγει ταχύτατα καινοτόμες υπηρεσίες. Με αυτό τον τρόπο τα σήματα του Ομίλου κατάφεραν να  βελτιώσουν την καταναλωτική εμπειρία, ελαχιστοποιώντας τόσο τον χρόνο αναμονής του πελάτη, όσο και την αλληλεπίδρασή του με το προσωπικό των σημείων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας Τσουκάλης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εστίασης της Vivartia:

«Το 2020 αποτέλεσε μια χρονιά-ορόσημο σε παγκόσμιο επίπεδο, με συνέπειες οι οποίες θα μας απασχολούν τα επόμενα χρόνια. Η δική μας προσπάθεια εστιάστηκε στη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων και των πελατών μας, και φυσικά στη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε μια αγορά η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης. Αντιμετωπίσαμε τις προκλήσεις και καταφέραμε να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση, επενδύοντας σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Αν και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε καθημερινά αρκετές δυσκολίες, δεν έχουμε σταματήσει στιγμή να οραματιζόμαστε το μέλλον και να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα του Ομίλου μας με αισιοδοξία. Είμαστε βέβαιοι ότι ο τουρισμός θα συνεισφέρει σημαντικά στη συνολική πορεία ανάκαμψης της Χώρας μας και, ως αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής εμπειρίας, δηλώνουμε το παρών σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Η δική μας συμβολή είναι να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, που έχουν πάντα στο επίκεντρο την ικανοποίηση και την ασφάλεια των πελατών μας».

Επενδύσεις στο μέλλον του τουρισμού

Με αισιοδοξία ατενίζει το μέλλον της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας ο Όμιλος Εστίασης της Vivartia, υλοποιώντας ένα σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων. Συγκεκριμένα, προχωρά στη δημιουργία 15 νέων και ανακαινισμένων σημείων σε τρία ανακαινισμένα αεροδρόμια της Fraport και στους δύο ανανεωμένους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στην περιοχή του Σχηματαρίου. Σε καθεμιά από τις νέες προτάσεις του Ομίλου, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα που κινείται από τα mainstream καφέ και το trendy snacking μέχρι τα πολυτελή εστιατόρια και τα ατμοσφαιρικά μπαρ, είναι ορατή η επιμονή του στις δημιουργικές, πρωτότυπες ιδέες που προσφέρουν στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης και απόλαυσης.

Παράλληλα, τα γευστικά ταξίδια που «φωλιάζουν» στους σταθμούς μεταξύ των προορισμών μας, συνεισφέρουν στην περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, συνεισφέροντας στην ενίσχυση του κλάδου.

Θεσσαλονίκη

Πέντε διαφορετικά και ολοκαίνουργια concepts έρχονται να προστεθούν στα υφιστάμενα σημεία του Ομίλου Εστίασης της Vivartia στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Εκτός από το γνωστό Flocafé Espresso Room, ο Όμιλος παρουσιάζει και το νέο Pasteria del Mondo, που εισάγει τον επισκέπτη σε μια διαφορετική εκδοχή της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας, με το μενού να περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες συνταγές με βάση το κρέας, αλλά και μια εκτεταμένη λίστα κρασιών με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες.

Σύντομα εκεί θα βρίσκεται και το ιταλικό Bistro dei Cavalieri, που «επισκέπτεται» τη Θεσσαλονίκη μετά την επιτυχημένη πορεία του στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Μυκόνου, αλλά και τα νέα concepts Fabrica και Seed & Nuts, που προσφέρουν αγαπημένες bakery συνταγές και υγιεινά snacks αντίστοιχα..

Μύκονος

Στο ιδιαίτερο ύφος του αεροδρομίου της Μυκόνου, που θυμίζει περιστερώνα, έρχεται να προστεθεί αρμονικά το νέο luxury resto-bar El Pelicano, αφιερωμένο στο εμβληματικό πτηνό του νησιού των ανέμων. Μια ευρεία γκάμα από trendy snacks με τοπικά υλικά, αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις sushi, πρωτότυπα cocktails και μια λίστα αξιόλογων ελληνικών κρασιών, δίνουν τη νότα που αναλογεί στο πιο κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου.

Σαντορίνη

Το ταξίδι μας στην ηφαιστειακή μαγεία του νησιού που επιδεικνύει ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα του πλανήτη, ξεκινά πριν την έξοδό μας από το αεροδρόμιό του. Το εκλεπτυσμένο resto-bar Bonheur, αλλά και το ατμοσφαιρικό και πολυτελές cocktail restaurant Caldera, καταφέρνουν να συμπυκνώσουν την ξεχωριστή γοητεία της Σαντορίνης προσφέροντάς μας μια αξέχαστη υποδοχή.

.

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του ατμοσφαιρικού Caldera που κατασκευάζεται στο Αεροδρόμιο της Σαντορίνης

Καθοδόν προς την απόλαυση

Οι οδικές μας διαδρομές… απογειώνονται, χάρη στα νέα σημεία που εγκαινιάζονται στους ριζικά ανακαινισμένους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στην περιοχή του Σχηματαρίου. Στο ρεύμα προς Λαμία θα ανακαλύψουμε ένα πλήρως ανανεωμένο everest, αλλά και δυο εξόχως μεσογειακά concept: Το Herbs & Olives, όπου θα εξερευνήσουμε γεύσεις της ελληνικής κουζίνας και το ιταλικό concept snacking & καφέ, Forno Luca, το οποίο είναι ήδη ιδιαιτέρως δημοφιλές στα αεροδρόμια που έχει ήδη τοποθετηθεί. Στο ρεύμα προς Αθήνα, στον σταθμό που αναμένεται να υποδεχτεί ξανά ταξιδιώτες εντός του Ιουνίου, θα συναντήσουμε ένα ολοκαίνουργιο Goody’s Burger House και τη νέα πρόταση του Ομίλου στην κατηγορία boulangerie, το Grain de Blé.

.

Φωτορεαλιστική απεικόνιση του ρεύματος καθόδου στα ΣΕΑ Σχηματαρίου: Ένα ολοκαίνουργιο Goody’s Burger House και το boulangerie Grain de Ble.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Κάθε μας διαδρομή θα μας οδηγήσει σε κάποιο από τα 24 διαφορετικά concepts του Ομίλου Εστίασης της Vivartia στον τομέα των ταξιδιωτικών υπηρεσιών ή σε ένα από τα 48 σημεία που λειτουργεί σε αεροδρόμια, τα 76 σημεία σε Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών ή τα 126 σημεία σε επιβατικά πλοία. Και κάθε μας επίσκεψη θα συμπληρώνει την ταξιδιωτική μας εμπειρία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024