Ο οίκος Christie’s πραγματοποιεί την ετήσια εαρινή του δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ.

Το αποκορύφωμα της πώλησης είναι τα κοσμήματα, μεταξύ των οποίων, ένα από τα πιο σπάνια ροζ διαμάντια που βρέθηκαν ποτέ, το οποίο ονομάστηκε Sakura, προς τιμήν των ιαπωνικών κερασιών του ίδιου χρωματικού τόνου.

Το εν λόγω διαμάντι είναι 15,81 καράτια και έσπασε το ρεκόρ όταν αγοράστηκε για 29,3 εκατομμύρια δολάρια, είναι το πιο πολύτιμο του είδους του. Δεδομένης μιας τόσο εξαιρετικής σπανιότητας, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όλα τα μάτια ήταν στραμμένα σε αυτό το εκπληκτικό κόσμημα.

Η εκτυφλωτική πέτρα ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ για το «The Spirit of the Rose», που πωλήθηκε στη Γενεύη το Νοέμβριο του 2020 για 26,6 εκατομμύρια δολάρια. Το διαμάντι Sakura κατατάσσεται από το GIA (Gemological Institute of America) ως κατηγορία διαμαντιών Type IIa, το οποίο αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 2 τοις εκατό όλων των διαμαντιών πολύτιμων λίθων. Έχει επίσης ταξινομηθεί ως ένα από τα πιο «καθαρά» διαμάντια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ορατά εγκλείσματα και οι λεκέδες είναι ορατοί μόνο με μεγέθυνση 10x – με απλές λέξεις, είναι τέλειο.

Η GIA ταξινομεί επίσης τα χρωματιστά διαμάντια με τη σειρά της αύξησης της έντασης του χρώματος, από πολύ καθαρό, φυσικά, σε έντονο και υπερβολικά έντονο – τα δύο τελευταία απαιτούν γενικά υψηλότερες τιμές. Το διαμάντι Sakura είναι ένα από τα σπάνια διαμάντια της κατηγορίας του που έχει αρκετά βαθύ χρώμα για να δει κανείς ένα υπερβολικό έντονο ροζ, το οποίο αποδεικνύει περαιτέρω τη σπανιότητα του.

Όσον αφορά το ρεκόρ για οποιοδήποτε ροζ διαμάντι, αυτό έγινε από το «The Pink Star», το οποίο ζυγίζει 59,6 καράτια και έφτασε τα εντυπωσιακά 71 εκατομμύρια δολάρια το 2017. Είναι επίσης το ρεκόρ για κάθε πολύτιμη πέτρα σε δημοπρασία παγκοσμίως.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο