Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βανέσα Ρεντγκρέιβ: Αποχώρησε από την ταινία του συζύγου της με τον Κέβιν Σπέισι

Βανέσα Ρεντγκρέιβ: Αποχώρησε από την ταινία του συζύγου της με τον Κέβιν Σπέισι

Υπενθυμίζεται ότι ο ταλαντούχος ηθοποιός έχει κατηγορηθεί από δεκάδες άνδρες για σεξουαλικές επιθέσεις όταν εκείνοι ήταν ανήλικοι

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως ο Κέβιν Σπέισι θα συμμετέχει για πρώτη φορά μετά το σκάνδαλο του 2017 σε ταινία μεγάλου μήκους – η οποία, μάλιστα, όπως είχε κυκλοφορήσει θα ασχολείται και με το ζήτημα της παιδοφιλίας.

Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς οι καταγγελίες εις βάρος του Κέβιν Σπέισι για σεξουαλικές επιθέσεις αφορούσαν και περιστατικά κατά τη διάρκεια των οποίων οι καταγγέλλοντες ήταν ακόμη έφηβοι.

Κι έτσι, πριν καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα του νέου φιλμ του Ιταλού ηθοποιού και σκηνοθέτη, Φράνκο Νέρο, «L’uomo Che Disegno Dio» («Ο άνθρωπος που ζωγράφισε τον Θεό») το κουτσομπολιό δίνει και παίρνει γύρω από τους συντελεστές.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ο Κέβιν Σπέισι θα εμφανιστεί στον πρώτο του ρόλο σε ταινία, μετά την εξαφάνισή του από το Χόλιγουντ το 2017, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλές καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Κέβιν συμφώνησε να συμμετάσχει στην ταινία μου. Τον θεωρώ σπουδαίο ηθοποιό και ανυπομονώ να ξεκινήσω την ταινία», δήλωσε ο Νέρο στο ABC News.

Τα ΜΜΕ είχαν μεταδώσει επίσης ότι η σύζυγος του Νέρο, επίσης ηθοποιός, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, θα είχε ρόλο στην ταινία, ωστόσο, η ίδια, μέσω των εκπροσώπων της, δήλωσε ότι δεν θα έχει καμία συμμετοχή.

Το όνομα της Βανέσα Ρεντγκρέιβ συμπεριλαμβάνεται σε πρόσφατα άρθρα σχετικά με το κάστινγκ του επερχόμενου φιλμ «L’uomo Che Disegno Dio», αναφέρεται σε δήλωση που δημοσιεύτηκε από το Variety.

«Ενώ υπήρξαν συζητήσεις σχετικά με την πιθανότητα να συμμετάσχει στο καστ, δεν θα εμφανιστεί στην ταινία», συμπληρώνουν ωστόσο οι εκπρόσωποι της 84χρονης βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού.

Ο παραγωγός της ταινίας Λούις Νέρο επιβεβαίωσε στο Variety ότι ο Σπέισι θα εμφανιστεί «σε μικρό ρόλο ως αστυνομικός ντετέκτιβ» και ότι ο Φράνκο Νέρο θα είναι ο πρωταγωνιστής, που θα υποδύεται έναν άνδρα ο οποίος μπορεί να ζωγραφίσει ανθρώπους ακούγοντας μόνο τις φωνές τους, καθώς είναι τυφλός.

Στο ίδιο μέσο, ο Λούις Νέρο είχε επίσης επιβεβαιώσει ότι θα συμμετείχε και η Ρεντγκρέιβ, αν μπορούσε να ταξιδέψει από την Αγγλία στην Ιταλία, με έναν μικρό ρόλο ως δασκάλα πιάνου.

Ποια είναι η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ:

Η Ρέντγκρεϊβ είναι ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, αλλά και πολιτική ακτιβίστρια.

Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 35 σημαντικές παραγωγές στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου και στο Μπρόντγουεϊ, ενώ έχει βραβευτεί με Τόνι και Ολίβιε.

Επιπλέον έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 80 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων και των Μόργκαν, ο Τρελός Εραστής (Morgan: A Suitable Case for Treatmen, 1966), Ισιδώρα (Isadora, 1968), Μαίρη, Βασίλισσα της Σκοτίας (Mary Queen of Scots, 1971), Τζούλια (Julia, 1977), Οι Βοστονέζοι (The Bostonians, 1984), Επικίνδυνη Αποστολή (Mission: Impossible, 1996), Εξιλέωση (Atonement, 2007) και Foxcatcher (2014).

Η Ρέντγκρεϊβ έχει ονομαστεί από τους Άρθουρ Μίλερ και Τένεσι Ουίλιαμς ως «η σπουδαιότερη ηθοποιός εν ζωή της εποχής μας» και παραμένει μέχρι σήμερα η μόνη Βρετανίδα ηθοποιός, που έχει βραβευτεί με Όσκαρ, Έμμυ, Τόνι, Χρυσή Σφαίρα, Screen Actors Guild Award και βραβείο Φεστιβάλ Καννών. Το 2010 έλαβε τιμητικό βραβείο BAFTA «ως αναγνώριση για την εξαιρετική συνεισφορά της στον κινηματογράφο».

Είναι κόρη του θεατρικού ηθοποιού Σερ Μάικλ Ρέντγκρεϊβ, με αποτέλεσμα τη γέννησή της να ανακοινώσει ο… Λώρενς Ολίβιε, σε παράσταση του Άμλετ.

Υπέρ της Παλαιστίνης

Το 1977 η Ρέντγκρεϊβ χρηματοδότησε και αφηγήθηκε το ντοκιμαντέρ The Palestinian, το οποίο αφορούσε τους Παλαιστίνιους και τις δραστηριότητες της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε μαζί με τη Τζέιν Φόντα στην ταινία Τζούλια (Julia), με θέμα μία γυναίκα που δολοφονήθηκε από έναν Γερμανό Ναζί πριν το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για την αντίστασή της στο φασισμό.

Όταν η Ρέντγκρεϊβ έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαργια την ερμηνεία της στο ρόλο της Τζούλια, μέλη της Εβραϊκής Αμυντικής Ένωσης, οδηγούμενα από το Ραβίνο Μέιρ Καέιν διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση της Ρέντγκρεϊβ υπέρ των Παλαιστινίων και συγκεντρώθηκαν έξω από το θέατρο όπου γινόταν η απονομή των βραβείων.

Η Ρέντγκρεϊβ τελικά κέρδισε το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο είπε:

«Αγαπητοί μου συνάδερφοι, σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την τιμή που κάνετε στη δουλειά μου. Νομίζω ότι η Τζέιν Φόντα κι εγώ έχουμε κάνει την καλύτερή μας δουλειά και νομίζω ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στο σκηνοθέτη μας Φρεντ Τσίνεμαν.

»Κι επίσης πιστεύω ότι οφείλεται εν μέρει στο ότι πιστέψαμε και πιστεύουμε σε αυτό που εκφράζουμε – δύο ανάμεσα σε εκατομμύρια, που έδωσαν τη ζωή τους και ήταν προετοιμασμένοι να θυσιάσουν τα πάντα στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική ναζιστική Γερμανία.

Και σας χαιρετώ και σας τιμώ και νομίζω ότι θα πρέπει να είστε πολύ περήφανοι, που τις τελευταίες εβδομάδες σταθήκατε ακέραιοι και δεν επιτρέψατε να σας τρομάξει μια ομάδα σιωνιστών χούλιγκαν, των οποίων η συμπεριφορά είναι μια προσβολή προς όλους τους Εβραίους όλου του κόσμου και του μεγάλου και ηρωικού αγώνα τους ενάντια στο φασισμό και την καταπίεση.

»Σας χαιρετώ και σας ευχαριστώ και υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να μάχομαι για πάντα ενάντια στον αντισημιτισμό και στο φασισμό».

Το 1978 ο Ραβίνος Μέιρ Καέιν δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο «Listen Vanessa, I am a Zionist», το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε «Listen World, Listen Jew» ως απευθείας απάντηση στα σχόλια της Ρέντγκρεϊβ τη βραδιά της απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Μέχρι και σήμερα εβραϊκές ομάδες, όπως η Εβραϊκή Αμυντική Ένωση, θεωρούν τη Ρέντγκρεϊβ αντίπαλο και υποστηρικτή της τρομοκρατίας, παραθέτοντας δηλώσεις της όπως «Ο σιωνισμός είναι μια σκληρή και ρατσιστική ιδεολογία».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024