Γκάλης – Αναστόπουλος: Ρετρό φωτογραφία με μαγιό και ρακέτες
Δείτε ένα ιστορικό φωτογραφικό ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές δύο θρύλους του ελληνικού αθλητισμού, τον Νίκο Γκάλη και τον Νίκο Αναστόπουλο. Στην παρέα τους ήταν και η αδικοχαμένη σύζυγος του Νίκου Γκάλη, Τζένη
Μια ρετρό φωτογραφία από το καλοκαίρι του 1987, τότε που ο Νίκος Γκάλης είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα μπάσκετ, με τον ίδιον, το διάσημο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Νίκο Αναστόπουλο και την αδικοχαμένη σύζυγο του Νίκου Γκάλη, Τζένη, δείχνει πως οι μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού, ανεξαρτήτως ομάδων, διασκέδαζαν και έκαναν μαζί παρέα, ακόμη και όταν δεν μεγαλουργούσαν στο ίδιο άθλημα.
Μάλιστα, την επόμενη αγωνιστική σεζόν (1987-88) ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε το βήμα στο εξωτερικό, πηγαίνοντας από τον Ολυμπιακό στην Αβελίνο, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς στη διεθνή του καριέρα δεν κατάφερε αξιοσημείωτα πράγματα.
Στην προπονητική του καριέρα, όμως, σχεδόν όποια ομάδα ανέλαβε, την «ανέβασε» κατηγορία.
Στη φωτογραφία, ο Νίκος Αναστόπουλος στα αριστερά, η Τζένη Γκάλη και στα δεξιά ο Νίκος Γκάλης.

Ο Νίκος Γκάλης θεωρείται η σημαντικότερη μορφή στην ιστορία του μπάσκετ στην Ελλάδα και ο μεγαλύτερος έλληνας αθλητής όλων των εποχών.
Το 2017 έγινε ο πρώτος έλληνας καλαθοσφαιριστής που εντάχθηκε στο Hall Of Fame, περνώντας έτσι στο «πάνθεον» του παγκόσμιου μπάσκετ.
Γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1957 στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.
Γιος μεταναστών, με καταγωγή από τη Ρόδο και την Κωνσταντινούπολη, μεγάλωσε στην Αμερική.
Εκεί ασχολήθηκε αρχικά με την πυγμαχία, αλλά γρήγορα τον κέρδισε η καλαθοσφαίριση.

Ο Νίκος Αναστόπουλος είναι διεθνής παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και σήμερα προπονητής. Διακρίθηκε στη θέση του κεντρικού επιθετικού.
Με τον Ολυμπιακό σημείωσε 197 τέρματα σε 351 επίσημους αγώνες, κατά τις τρεις του θητείες, που συνολικά διήρκεσαν 10 χρόνια.
Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα του ΑΟ Δάφνης και στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Πανιώνιο, με τον οποίον κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας το 1979, ενώ στο Κύπελλο Κυπελλούχων της περιόδου 1979-80 σκόραρε τρεις φορές απέναντι σε Τβέντε και Γκέτεμποργκ.

Το 1980 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, με τον οποίον καθιερώθηκε και κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (1981, 1982, 1983, 1987) και ένα κύπελλο (1981).
Αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ Ελλάδας και μια φορά τρίτος σκόρερ Ευρώπης.
Όπως αποκαλύπτει η φωτογραφία, οι δύο κορυφαίοι αθλητές υπήρξαν και φίλοι, ενώ έκαναν κοινές διακοπές, αλλά και παρέα εκτός παρκέ και γηπέδων.
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-1: Η Κυριακή της ΑΕΚ
- Ακυρώθηκε το γκολ του Γιαζίτσι στο 98’ (vid)
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- LIVE: Ίντερ – Ρόμα
- Λουτσέσκου: Αναχωρεί άμεσα για τη Ρουμανία λόγω της υγείας του πατέρα του
- Καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού με Ελ Κααμπί (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442