Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα μουσείο αφιερωμένο στο hip hop στην καρδιά της Νέας Υόρκης

Ένα μουσείο αφιερωμένο στο hip hop στην καρδιά της Νέας Υόρκης

Οι εργασίες του Universal Hip Hop Museum άρχισαν τον Φεβρουάριο και το Μουσείο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2024 ως πολιτιστικό κέντρο ενταγμένο στο πρότζεκτ Bronx Point για την αναμόρφωση του νότιου Μπρονξ

Το Universal Hip Hop Museum αποτελεί φόρο τιμής στο είδος που άλλαξε τον πολιτισμό, στον τόπο όπου ξεκίνησαν όλα: Το Μπρονξ.

Σε μια πρωτοποριακή τελετή, που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα για την ανέγερση του Μουσείου ήταν παρόντες ράπερ της Νέας Υόρκης, όπως οι LL Cool J, Nas, Fat Joe και Grandmaster Flash.

Οι εργασίες άρχισαν τον Φεβρουάριο και το Μουσείο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το 2024 ως πολιτιστικό κέντρο ενταγμένο στο πρότζεκτ Bronx Point για την αναμόρφωση του νότιου Μπρονξ.

Το πρότζεκτ, για την υλοποίησή του οποίου θα διατεθούν 349 εκατομμύρια δολάρια, περιλαμβάνει κατοικίες, νέους δημόσιους χώρους και προγράμματα για την κοινότητα στην περιοχή.

«Το hip hop με έκανε να πιστέψω ότι όλα είναι δυνατά» είπε ο LL Cool J στη New York Post.

«Ήταν η πρώτη φορά που άκουσα, ξέρεις, νεαροί μαύροι να ακούγονται ενδυναμωμένοι. Τις περισσότερες φορές, όταν έβλεπα νέους μαύρους, έβαζαν τα κεφάλια τους κάτω για να μπουν σε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας… Ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκα: Είναι δυνατόν να είσαι ισχυρός. Είναι δυνατόν να είσαι κάποιος».

«Λοιπόν, το hip hop προήλθε από εδώ το 1973» δήλωσε ο Ρόκι Μπουκάνο, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του μουσείου στη New York Post.

«Το hip hop είναι η πιο δημοφιλής μορφή τέχνης σε ολόκληρο τον κόσμο, η οποία ετοιμάζεται τώρα να γιορτάσει την 48η επέτειό της φέτος.

Και είναι σχεδόν ιεροσυλία που μια δημιουργική μορφή τέχνης δεν έχει τη δική της θέση, όπου μπορεί να διατηρηθεί η ιστορία της. Αυτό το Μουσείο θα χρησιμεύσει ως οίκος της ιστορίας και του πολιτισμού hip-hop για τον κόσμο» πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το Universal Hip Hop Museum θα βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τη λεωφόρο Sedgwick 1520 – την ιστορική γενέτειρα του hip hop όπου ο DJ Kool Herc διοργάνωσε τον Αύγουστο του 1973 μαζί με την αδερφή του ένα πάρτι από το οποίο ξεκίνησε ένα κίνημα και γεννήθηκε μια ολόκληρη κουλτούρα.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024