Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενωμένα θα νικήσουν: Έξι συνδυασμοί τροφίμων που απογειώνουν τη γεύση και τη θρεπτική αξία

Ενωμένα θα νικήσουν: Έξι συνδυασμοί τροφίμων που απογειώνουν τη γεύση και τη θρεπτική αξία

Μην τα αφήνετε να… νιώθουν μοναξιά

Η υγιεινή διατροφή, είναι κάπως σαν τις διακοπές: Δεν αρκεί να βρεις τον κατάλληλο προορισμό, πρέπει να έχεις εξασφαλίσει και τη σωστή παρέα. Και αυτό γιατί όπως ακριβώς ακόμη και το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα χρειάζεται λίγο έρωτα για να το απολαύσεις όπως του πρέπει, έτσι και η ντομάτα έχει ανάγκη από το αβοκάντο της για να αναδείξει ολόκληρο τον διατροφικό της πλούτο. Και το μακαρόνι από το… σπανάκι, το παντζάρι ή το καρότο του. Ποια τρόφιμα, λοιπόν, θα πρέπει να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε δυο-δυο;

Μην φτιάξεις σαλάτα χωρίς να… σπάσεις αυγά

Τα ωμά λαχανικά κρύβουν πολλούς διατροφικούς θησαυρούς. Και το κλειδί για να τους αποκτήσουμε όλους, συμβαίνει να είναι και πεντανόστιμο: Αρκεί να προσθέσουμε λίγο αυγό! Μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που συνόδευαν τη σαλάτα τους με μια ομελέτα τριών αυγών, απορροφούσαν τρεις έως εννιά φορές περισσότερα καροτενοειδή – συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου και της βήτα-καροτένης, δυο αντιοξειδωτικών που έχει φανεί ότι ενδέχεται να μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνων, να καθυστερούν την παρακμή των γνωσιακών δεξιοτήτων και να αποτρέπουν τις καρδιοπάθειες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Τα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά είναι λιποδιαλυτά, κι έτσι το αυγό βοηθά τον οργανισμό μας να τα απορροφήσει καλύτερα.

Θυμήσου τα δύο… «μπρ»

Έχουμε καλά νέα για τους κρεατοφάγους: Αν αγαπάς τις μοσχαρίσιες μπριζόλες, αλλά θεωρείς το κόκκινο κρέας ανθυγιεινό, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι αποτελούν και μια εξαιρετική πηγή σιδήρου, όταν τις καταναλώνεις με μέτρο. Και η διατροφική τους αξία απογειώνεται όταν συνδυάζονται με μπρόκολο, αφού η βιταμίνη C που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες βοηθά το σώμα μας να αξιοποιήσει καλύτερα τον σίδηρο της μπριζόλας. Για λιγότερες θερμίδες και λιπαρά, προτίμησέ τα ψητά και χωρίς πολλές σάλτσες.

Φέρε το ουράνιο τόξο στα ζυμαρικά σου

Δεν χρειάζεται να κάνουμε μόνοι μας όλους τους συνδυασμούς. Τα αγαπημένα μας ζυμαρικά αναβαθμίστηκαν πριν από εμάς για μας, «αγκαλιάζοντας» τους χυμούς μερικών από τα πιο νόστιμα λαχανικά. Φυσικά, αναφερόμαστε στα νέα Melissa με Λαχανικά, τα 100% plant-based ζυμαρικά που αποτελούνται αποκλειστικά από σιμιγδάλι και πολτό από φρέσκο καρότο, παντζάρι ή σπανάκι – κι έτσι καταφέρνουν να καταστούν μια ιδιαιτέρως υγιεινή επιλογή.

Παρά τα εντυπωσιακά τους χρώματα, δεν περιέχουν ίχνος χρωστικών ή συντηρητικών, ενώ είναι τόσο νόστιμα που μπορείς να τα απολαύσεις ακόμη και σκέτα. Οι εξαιρετικά fun, χρωματιστές συσκευασίες τους σου δίνουν έναν ακόμη λόγο να τα πάρεις από το ράφι του σουπερμάρκετ και να προσθέσεις μια ξεχωριστή νότα στα αγαπημένα σου πιάτα.

Πικάντικα δημητριακά

Σκόρδο και κρεμμύδι, οι δυο μεγαλύτεροι φίλοι κάθε μάγειρα που σέβεται τον εαυτό του – ερασιτέχνη και μη. Τώρα, οι έντονες και πάντα καλοδεχούμενες γεύσεις τους, έρχονται να προστεθούν και στα δημητριακά ολικής άλεσης, αφού έρευνα έδειξε ότι τα πρώτα αυξάνουν τη βιοδιαθεσιμότητα του ψευδαργύρου και του σιδήρου που περιέχεται στα δεύτερα – δηλαδή, τα «φέρνουν» σε μορφή που ο οργανισμός μας καταφέρνει να επεξεργαστεί με μεγαλύτερη ευκολία. Μην ανησυχείς: Δεν χρειάζεται να ψιλοκόψεις κρεμμυδάκι στο πρωινό σου. Απλώς επίλεξε πιο πικάντικες μεθόδους για να μαγειρέψεις το άγριο ρύζι ή βάλε μερικές φετούλες κρεμμύδι στο σάντουιτς ολικής άλεσης.

Το ασβέστιο αρχίζει από… D

Σε μπερδέψαμε; Ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από τη βιταμίνη D για να καταφέρει να απορροφήσει σωστά το ασβέστιο. Και παρά το γεγονός ότι ορισμένες τροφές, όπως τα τυριά, περιέχουν και τα δυο, υπάρχουν κι εκείνες, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, που χρειάζονται… λίγη βοήθεια για να μας χαρίσουν τον πλούτο τους σε ασβέστιο. Για αυτό και ο συνδυασμός λαχανίδας ή σπανακιού με λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και η πέστροφα, αποτελεί μια εξαιρετικά υγιεινή επιλογή.

Κάνε το αβοκάντο σου να… κοκκινίσει

Το συγκεκριμένο διατροφικό tip είναι από τα αγαπημένα μας, αφού αφορά δυο λαχανικά που λατρεύουμε εξίσου: Τη ντομάτα και το αβοκάντο. Κατ’ αρχάς, το λιπαρό αβοκάντο βοηθά στην απορρόφηση των καροτενοειδών της ντομάτας. Όμως κάνει και πολλά περισσότερα: Συγκεκριμένα, βοηθά το σώμα μας να μετατρέψει το καροτενοειδές «προβιταμίνη Α» στην πολύ πιο διάσημη – και χρήσιμη – βιταμίνη Α. Το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι ευεργετικό για τα μάτια μας, το ανοσοποιητικό μας και πολλά περισσότερα. Καιρός να τα φέρουμε σε επαφή, δεν νομίζεις;

Ανακάλυψε περισσότερες υγιεινές ιδέες για λαχταριστά πιάτα εδώ.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024