Νωρίτερα τελειώνουν τα μαθήματα στη Γ΄ λυκείου – Τι θα ισχύσει για όσους νοσήσουν εν μέσω πανελλαδικών
Η υφυπουργός Παιδείας Ζωή Μακρή υπέγραψε την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης «Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2020-2021».
Νωρίτερα θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου.
Όπως έγινε γνωστό, η υφυπουργός Παιδείας Ζωή Μακρή υπέγραψε την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης «Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2020-2021».
Συγκεκριμένα, ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021 των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, ορίζεται η 11η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή.
Ωστόσο, για τη Γ’ τάξη των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας – λόγω της επικείμενης έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων – ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020 – 2021 ορίζεται η 2α Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε στο πλαίσιο προστασίας των μαθητών που δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ διευκρινήσεις έχουν δοθεί και για την περίπτωση που κάποιος μαθητής νοσήσει κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, με τη συμμετοχή του να πηγαίνει για τις επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου.

Τι θα γίνει αν υποψήφιος νοσήσει στις πανελλαδικές
Πριν από λίγες ημέρες, είχε αναφερθεί στο θέμα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Αν κάποιος πάθει οποιαδήποτε ασθένεια, τότε μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Οι περεταίρω λεπτομέρειες θα δοθούν πλησιέστερα σε εκείνη την ημερομηνία».
- Ζέλσον στο «in» μετά το φιλικό με τη Λέουβεν: «Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα γίνεται όλο και καλύτερος»
- Οι Βig Tech χρηματοδοτούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι εταιρείες τσιπ… κερδίζουν
- Ματ Ντέιμον και Λουτσιάνα Μπαρόσο – Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ, είναι 20 χρόνια μαζί
- Φωτιά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Γαλατά
- Το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Τζόλης σε φιλικό (vid)
- Στενά του Ορμούζ: Η Ευρώπη εξετάζει προτάσεις για την επιβολή τελών πλοήγησης υπό όρους
- Θεσσαλονίκη: Δίωξη για 5 κακουργήματα στους συλληφθέντες για τον θάνατο της Β. Νέστορα – Διώκονται και για τρομοκρατική οργάνωση
- Φωτιά στο Θριάσιο Νοσοκομείο – Εκκενώθηκε το ισόγειο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442