Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δένδιας: Συνομιλίες με τον ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ για το Κόσοβο

Δένδιας: Συνομιλίες με τον ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ για το Κόσοβο

Τηλεφωνική συνομιλία με τον ειδικό εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα του Κοσόβου Μίροσλαβ Λάιτσακ είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησής τους. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον ειδικό εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα του Κοσόβου Μίροσλαβ Λάιτσακ είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησής τους.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.

Κενά και μαύρες τρύπες

Προ δεκαημέρου ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε χθες μια σειρά από επαφές με αποκλειστικό θέμα την Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Συγκεκριμένα είχε διαδοχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Βόρειας Μακεδονίας, Nikola Dimitrov και με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Milorad Dodik.

Στη συνέχεια, μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογό του Bogdan Aurescu, συνδιοργάνωσε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν Υπουργοί Εξωτερικών των Κρατών Μελών της ΕΕ, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και ο Ειδικός Απεσταλμένος της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας και άλλα περιφερειακά ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων, Miroslav Lajčák. Τέλος, είχε χωριστή συνάντηση με τον κ. Lajčák.

Βασικό μήνυμα των ανωτέρω επαφών ήταν η σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στην Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία, όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών, αποτελεί μονόδρομο, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο για την ασφάλεια, την σταθερότητα και την ευημερία όχι μόνο της περιοχής αυτής, αλλά ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε δε ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε κενά – «μαύρες τρύπες» στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, τα οποία θα μπορούσαν να καλυφθούν από άλλες μη φιλικές δυνάμεις. Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε τον υπαρκτό κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης μέρους του πληθυσμού της περιοχής και τον εν γένει αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024