Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσχέραιναν τις προηγούμενες ημέρες το έργο της Πυροσβεστικής, πλέον όμως έχουν εξασθενήσει

Μεγάλη περιβαλλοντική αλλά και οικονομική καταστροφή έχει προκαλέσει η φωτιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας και κατέκαψε τα Γεράνεια Όρη.

Πάνω από 55.000 στρέμματα έγιναν στάχτη, ενώ πολλές κατοικίες έχουν εκτεταμένες ζημιές. Οι ισχυροί άνεμοι έχουν κοπάσει, ωστόσο συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με τις διάσπαρτες εστίες.

«Είναι πλέον θέμα χρόνου να δοθεί και επίσημα σε ύφεση η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη» αναφέρει στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ενώ επισημαίνει πως είναι διάσπαρτες οι ενεργές καύσεις.

Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσχέραιναν τις προηγούμενες ημέρες το έργο της Πυροσβεστικής, πλέον όμως έχουν εξασθενήσει.

Η καταστροφή είναι τεράστια στα Γεράνεια Όρη, καθώς τα σημεία όπου έγιναν στάχτη δεν είχαν καεί στο πρόσφατο παρελθόν. Μεγάλες είναι οι καταστροφές και σε οικίες, πολλές από τις οποίες ήταν μόνιμες και ανήκαν σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Η σύγκριση με τις ειδυλλιακές εικόνες του πρόσφατου παρελθόντος προκαλούν αβάσταχτο πόνο και θλίψη σε όλους αλλά ειδικότερα στους κατοίκους αυτών των περιοχών όπου μέχρι πρόσφατα απολάμβαναν ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr