Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεράνεια όρη: Για τέταρτη ημέρα καίει η πυρκαγιά με διάσπαρτες εστίες - Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης

Γεράνεια όρη: Για τέταρτη ημέρα καίει η πυρκαγιά με διάσπαρτες εστίες – Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης

Ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων πραγματοποιείται από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη

Για τέταρτη ημέρα εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης στην περιοχή Σχίνος Κορινθίας και επεκτάθηκε στη Δυτική Αττική.

Οπως αναφέρει σε ενημέρωσή της το πρωί της Κυριακής η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά είναι σε εξέλιξη με διάσπαρτες ενεργές καύσεις.

Συνολικά επιχειρούν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “ΟΛΥΜΠΟΣ” ενώ έχουν κινητοποιηθεί επτά (7) Α/Φ, οκτώ (8) PZL, ένα (1) Ε/Π και ακόμη ένα (1) Ε/Π ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν δύο (2) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων πραγματοποιείται από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη.

«Είναι πλέον θέμα χρόνου να δοθεί και επίσημα σε ύφεση η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη» αναφέρει στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ενώ επισημαίνει πως είναι διάσπαρτες οι ενεργές καύσεις.

Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσχέραιναν τις προηγούμενες ημέρες το έργο της Πυροσβεστικής, πλέον όμως έχουν εξασθενήσει. Η φωτιά μέχρι στιγμής έχει κάψει πάνω από 55.000 στρέμματα δασικής έκτασης, αλλά και σπίτια και αγροικίες.

Ενδεικτικά της καταστροφής είναι βίντεο και εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις περιοχές που πέρασε η πύρινη λαίλαπα.

Κυβερνητικό κλιμάκιο την Κυριακή στο Αλεποχώρι

Στο μεταξύ, κυβερνητικό κλιμάκιο θα βρεθεί σήμερα το πρωί στο Αλεποχώρι, προκειμένου, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να γίνει μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την πυρκαγιά και αξιολόγηση για τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα θα βρεθεί στην περιοχή που ταλαιπωρείται εδώ και τρία 24ωρα από την πυρκαγιά.

Το κλιμάκιο θα αποτελείται επίσης από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιο για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024