Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Wasteminster»: Η Greenpeace «πνίγει» τον Μπόρις Τζόνσον στα πλαστικά

«Wasteminster»: Η Greenpeace «πνίγει» τον Μπόρις Τζόνσον στα πλαστικά

Το δικό της μήνυμα για την πολιτική που ακολουθεί ο Μπόρις Τζόνσον στην Μεγάλη Βρετανία για την διαχείριση των πλαστικών, έστειλε η Greenpeace, μέσα από τη δημιουργία ενός animation video

Το δικό της ηχηρό μήνυμα για την πολιτική που ακολουθεί ο Μπόρις Τζόνσον για τα πλαστικά, έστειλε το βρετανικό τμήμα της Greenpeace, παρουσιάζοντας μια ταινία animation.

Οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές αποκαλύπτουν ότι 1,8 εκατομμύρια κιλά πλαστικού του Ηνωμένου Βασιλείου εξάγονται σε άλλες χώρες κάθε μέρα, ενώ λιγότερο από το 10% των βρετανικών νοικοκυριών ανακυκλώνουν πλαστικές συσκευασίες.

To animation video της Greenpeace δείχνει, πώς μπορεί να «πνιγεί» η Ντάουνιγκ Στριτ, στα πλαστικά, αν όλος αυτός ο όγκος πλαστικών απορριφθεί στην στο δρόμο της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Με τίτλο «Wasteminster: A Downing Street Disaster», η 2λεπτη ταινία της Greenpeace ξεκινά με τον Μπόρις Τζόνσον να δίνει μια ομιλία έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, όταν μια βροχή από πλαστικά αρχίζει να πέφτει πάνω του.

Ο όγκος των πλαστικών απορριμμάτων είναι τόσο μεγάλος που ο βρετανός πρωθυπουργός, παρασύρεται και χάνεται μέσα στα πλαστικά.

«Το πλαστικό που πλένουμε προσεκτικά και ταξινομούμε για ανακύκλωση αποστέλλεται σε άλλες χώρες όπου κατακλύζει τα συστήματα αποβλήτων τους και μεγάλο μέρος καταλήγει παράνομα ή απορρίπτει, δηλητηριάζει του ανθρώπους και ρυπαίνει ωκεανούς και ποτάμια.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να το σταματήσει αυτό, αλλά μέχρι στιγμής ο Μπόρις Τζόνσον προσφέρει μόνο τα μισά μέτρα», δήλωσε ο Sam Chetan-Welsh, πολιτικός αγωνιστής της Greenpeace.

«Χρειαζόμαστε μια πλήρη απαγόρευση όλων των εξαγωγών πλαστικών απορριμμάτων και αλλαγή της νομοθεσίας για να κάνουμε τις εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου να μειώσουν την ποσότητα πλαστικού που παράγουν» τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της Greenpeace:

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024