Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζο Μπάιντεν: Σχέδιο κυβερνητικής στρατηγικής για την κλιματική αλλαγή εντός 120 ημερών

Τζο Μπάιντεν: Σχέδιο κυβερνητικής στρατηγικής για την κλιματική αλλαγή εντός 120 ημερών

Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα ζητώντας την κατάρτιση μιας συνολικής κυβερνητικής στρατηγικής για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής εντός 120 ημερών, όπως επίσης και μία ετήσια αξιολόγηση για τους οικονομικούς κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε χθες, Πέμπτη, οδηγίες σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αξιολογήσουν και να μετριάσουν τους αυξανόμενους και σοβαρούς κινδύνους που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή για τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις, την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το χρηματοοικονομικό σύστημα των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα ζητώντας την κατάρτιση μιας συνολικής κυβερνητικής στρατηγικής για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής εντός 120 ημερών, όπως επίσης και μία ετήσια αξιολόγηση για τους οικονομικούς κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού των ΗΠΑ.

Το διάταγμα έχει στόχο να ελέγξει την αγοραστική δύναμη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία δαπανά περισσότερα από 680 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε προϊόντα και υπηρεσίες, μέσω της απαίτησης προς τους μεγαλύτερους προμηθευτές της να είναι περισσότερο διαφανείς ως προς τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τους κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.

Διαβάστε επίσης: Πόσα δάση «θυσιάζονται» για την παραγωγή σόγιας, σοκολάτας και βόειου κρέατος

«Αυτό δεν μπορεί να είναι προαιρετικό. Το διακύβευμα είναι πολύ σοβαρό. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να ηγηθεί με το παράδειγμά της», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Τζίνα Μακάρθι σύμβουλος του Λευκού Οίκου για το κλίμα. «Χρειαζόμαστε να απαιτήσουμε το ίδιο επίπεδο ευθύνης από αυτούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε» τόνισε.

Ο Μπράιαν Ντίζ διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι το αναφερόμενο εκτελεστικό διάταγμα σηματοδοτεί μία ριζική αλλαγή στην προσέγγιση των ΗΠΑ για τους κινδύνους από το κλίμα, σε σύγκριση με την αντιμετώπιση από την προηγούμενη κυβέρνηση Τραμπ, η οποία απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού το 2015 για το κλίμα έδρασε για τον περιορισμό των επενδύσεων βιώσιμης ανάπτυξης από τα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Το προεδρικό διάταγμα δίνει εντολή στον υπουργό Εργασίας Μάρτι Γουόλς να εξετάσει την αναθεώρηση, την αναστολή ή την ανάκληση των κανόνων της περιόδου Τραμπ, που επέβαλαν στους διευθυντές των ταμείων συνταξιοδότησης να θέσουν τα οικονομικά συμφέροντα των συνταξιούχων πέραν της κλιματικής αλλαγής και άλλων θεμάτων, σχετικά με τη διάθεση των πόρων τους.

Διαβάστε επίσης: Κατάργηση των πτήσεων μικρών αποστάσεων ζητά η Κομισιόν

Το προεδρικό διάταγμα, που αναμένονταν αρχικά να υπογραφεί τον προηγούμενο μήνα, στη διάρκεια της διεξαγωγής της διάσκεψης για το κλίμα που διοργάνωσε ο Μπάιντεν με τη συμμετοχή και άλλων ξένων ηγετών, ενθαρρύνει επίσης το ανεξάρτητο Συμβούλιο Εποπτείας της Οικονομικής Σταθερότητας υπό την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν να αξιολογήσει τους κινδύνους από το κλίμα για τη σταθερότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά και του οικονομικού συστήματος των ΗΠΑ.

Η Γέλεν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα κάνει το αναφερόμενο ζήτημα πρώτη προτεραιότητά της.

«Οι συντάξεις μας, οι αποταμιεύσεις μας, τα μέσα επιβίωσης μας για το μέλλον εξαρτώνται από τον οικονομικό τομέα, σχετικά με την οικοδόμηση μιας πιο βιώσιμης και ανθεκτικής οικονομίας. Χρειάζεται από όλους μας να έχουμε τα καλύτερα εργαλεία και τα καλύτερα δεδομένα, ώστε να λαμβάνουμε τις καλύτερες αποφάσεις. Αυτό το εκτελεστικό διάταγμα μας βάζει στο δρόμο για να φτάσουμε εκεί», δήλωσε η Γέλεν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024