Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πήρε το Κύπελλο η Παρί με κορυφαίο τον Εμπαπέ (2-0)

Πήρε το Κύπελλο η Παρί με κορυφαίο τον Εμπαπέ (2-0)

Mε απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Εμπαπέ (1 γκολ, 1 ασίστ) η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με 2-0 της Μονακό και στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Κυπελλούχος Γαλλίας.

Κυπελλούχος Γαλλίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι πρωταθλητές Γαλλίας επικράτησαν με 2-0 της Μονακό στον τελικό και μετά από το Λιγκ Καπ κατέκτησαν και το Κύπελλο.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Κίλιαν Εμπαπέ ο οποίος σκόραρε το ένα τέρμα και δημιούργησε το άλλο. Δεύτερος τίτλος για τον Μαουρίσιο Ποκετίνο στον πάγκο των Παριζιάνων, οι οποίοι πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Μπρεστ.

Οι δυο ομάδες μπήκαν νευρικές στον αγωνιστικό χώρο. Η Παρί είχε την κατοχή, η Μονακό αμυνόταν καλά. Την πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδού ήταν για τους Παριζιάνους με τον Περέιρα. Ότι δεν κατάφερε αυτός στο 13΄, το σημείωσε ο Μάουρο Ικάρντι.

Ο Εμπαπέ έκλεψε τη μπάλα και έδωσε την ασίστ στον Μάουρο Ικάρντι, με τον Αργεντίνο φορ να σκοράρει σε κενή εστία για το 1-0. Ο Γάλλος στο 81′ έβαλε οριστικό τέλος στο ματς αξιοποιώντας τη μαγική κίνηση και ασίστ του Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος τού πέρασε απίστευτη κάθετη για το 2-0.

Ήταν το 14ο Κύπελλο και δεύτερο συνεχόμενο για την Παρί, με την ομάδα του Ποκετίνο να στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι με την Μπρεστ για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήμα στην μάχη με τον τίτλο που κάνει με την Λιλ. Από την άλλη η Μονακό να θέλει να κλειδώσει την τρίτη θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

ΜΟΝΑΚΟ (Νίκο Κόβατς): Μαγέτσκι, Σιντιμπέ, Ντισασί, Μαριπάν, Κάιο Ενρίκε, Αγκιλάρ, Γκολόβιν, Τσουαμενί, Φοφανά, Φόλαντ, Μπεν Γεντέ.

ΠΑΡΙ (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Κέρερ, Ντιαλό, Παρέδες, Ντανίλο, Γκέιγ, Ντι Μαρία, Ικάρντι, Εμπαπέ .

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024