Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ακραία ανάρτηση Τζήμερου: Προτείνει στον Βαρουφάκη να «πάρει στο σπίτι του» τους καλλιτέχνες του «Εμπρός»

Ακραία ανάρτηση Τζήμερου: Προτείνει στον Βαρουφάκη να «πάρει στο σπίτι του» τους καλλιτέχνες του «Εμπρός»

Αφορμή για το εμπρηστικό tweet του αρχηγού της «Δημιουργίας, Ξανά!» στάθηκε ένα σχόλιο του Γιάνη Βαρουφάκη για την εκκένωση του κατειλημμένου «Εμπρός»

Ο Θάνος Τζήμερος γίνεται viral συχνά – και πάντα για τους λάθος λόγους.

Ο γνωστός πολιτικός και αρχηγός του κόμματος «Δημιουργία, Ξανά!», το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει κατορθώσει να εκλεγεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, συνηθίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις και τις αναρτήσεις του, ενώ οι υποστηρικτές του σπεύδουν να τον σιγοντάρουν. Και αυτό που ακολουθεί, κατά κανόνα μπορεί να περιγραφεί επαρκώς με δύο λέξεις: Ρατσιστικό παραλήρημα.

Αυτή τη φορά, αφορμή για το – υποτίθεται – καυστικό σχόλιο του κ. Τζήμερου, στάθηκε μια ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, αναφορικά με τη σημερινή εκκένωση της κατάληψης του θεάτρου «Εμπρός». Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής του ΜέΡΑ 25, έγραψε στο Twitter:

«Η κατάληψη και επαναλειτουργία του Θεάτρου Εμπρός ήταν από τις πρώτες ελπιδοφόρες αντιδράσεις των καλλιτεχνών στην καταστροφή των Μνημονίων. Οι παραστάσεις που έστησαν στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ήταν αντίδοτο στον πολιτισμικό μαρασμό. Τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη δεν το συγχώρεσαν αυτό!».


Και ο Θάνος Τζήμερος, η άποψη του οποίου για τις καταλήψεις, αλλά και την Αριστερά είναι γνωστή σε οποιονδήποτε μιλά ελληνικά, ουσιαστικά του απάντησε ότι αν… του αρέσουν οι καλλιτέχνες… ας τους πάρει σπίτι του.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Υπάρχει ένας ωραίος χώρος στην Αίγινα για κατάληψη και λειτουργία από καλλιτέχνες ως «αντίδραση στην καταστροφή των Μνημονίων και αντίδοτο στον πολιτισμικό μαρασμό». Δεν πιστεύω να έχει αντίρρηση ο Γιάνης Βαρουφάκης, ε;».

Συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία της κατοικίας του πρώην υπουργού οικονομικών στην Αίγινα.

Φυσικά, ήδη στα σχόλια έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τα ρατσιστικά σχόλια, τα οποία πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα την… πρόταση του κ. Τζήμερου, κάνοντας τη γνωστή «πρόταση» της ελληνικής ακροδεξιάς: «Άνετα φιλοξενούνται και 10 «προσφυγόπουλα» το μήνα για τα καλοκαιρινά τους μπάνια».

Γιατί προφανώς η προσφυγιά είναι ένα «αστείο» που μπορεί να χωρέσει σε κάθε ανάρτηση.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024