Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δένεται στο άρμα του φονικού καθεστώτος του Ισραήλ

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δένεται στο άρμα του φονικού καθεστώτος του Ισραήλ

Επίθεση στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Εξωτερικών για τη στάση τους στο Παλαιστινιακό εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Επίθεση στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Εξωτερικών για τη στάση τους στο Παλαιστινιακό εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Συνεργοί στην ολοκλήρωση μιας εθνοκάθαρσης

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει στη δήλωσή του:

«Όταν το καθεστώς του Απάρντχαϊντ στην Ν. Αφρική βιαιοπραγούσε εναντίον των μαύρων πολιτών, μαντρώνοντάς τους σε υπαίθριες φυλακές και δυναμιτίζοντας τα σπίτια τους, προκαλούσε βίαιες συρράξεις στο Σοβέτο και αλλού. Οι κυβερνήσεις που αγκάλιαζαν το ρατσιστικό καθεστώς έψαχναν τρόπο να μην αναφερθούν στο Απάρντχαϊντ καταδικάζοντας τους μαύρους διαδηλωτές.

Το ίδιο ακριβώς κάνει σήμερα η «Μητσοτάκης Α.Ε.»: Με μια χυδαία ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αγνοεί το Απάρντχαϊντ που στήνει το κράτος του Ισραήλ, π.χ. τις πρόσφατες εκδιώξεις δεκάδων οικογενειών από την γειτονιά Σέικ Τζάρα της κατεχόμενης Αν. Ιερουσαλήμ, και καταδικάζει την βία που η πρακτική κι η ιδεολογία του ισραηλινού Απάρντχαϊντ προκάλεσε.

Όταν η αλήθεια υποκαθίσταται από την σιγή, η σιγή ψεύδεται. Κι όταν το ψέμα υποβοηθά την ολοκλήρωση μιας εθνοκάθαρσης, τότε εκείνοι που σωπαίνουν γίνονται συνεργοί».

Την ίδια στιγμή σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 επιτίθεται με αφορμή το Παλαιστινιακό και στη διοργάνωση του Φόρουμ των Δελφών κάνοντας λόγο για «μαύρη διεθνή λομπιστών και ολιγαρχών» καθώς και όλων των «καθαρμάτων της κρίσης.

Μαύρη Διεθνής των καθαρμάτων της κρίσης

Μάλιστα ο Γιάνης Βαρουφάκης αναρτώντας στον λογαριασμό του στο twitter τη σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι «σε μια χώρα όπου η Βουλή εξευτελίζεται από αρχής των Μνημονίων, η «Μητσοτάκης ΑΕ» λαμβάνει και ανακοινώνει αποφάσεις για την ασφάλεια της χώρας, αγκαλιά με εκπροσώπους της κυβέρνησης του Ισραήλ, στο… «Φόρουμ των Δελφών»».

Στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 αναφέρει:

«Ισραήλ: Μέσα στο «Φόρουμ των Δελφών» οι αποφάσεις για την ασφάλεια της χώρας

»Tην ίδια ώρα που στην πολύπαθη Μέση Ανατολή οι πολιτικές απαρχάϊντ του καθεστώτος Νεντανιάχου δημιουργούν νέες αιματοχυσίες, η Ελλάδα δένεται ακόμα περισσότερο στο άρμα του φονικού καθεστώτος του Ισραήλ:

»Μακριά από τις αδιάκριτες παρεμβάσεις της κοινωνίας και της Δημοκρατίας, οι σημαντικές αποφάσεις ΚΑΙ γι αυτό το φλέγον ζήτημα για την ασφάλεια της χώρας, παίρνονται στο «φόρουμ των Δελφών», αυτή τη Μαύρη Διεθνή λομπιστών και ολιγαρχών, αυτό το «who-is-who» όλων των «καθαρμάτων της κρίσης» – κάθε κρίσης: οικονομικής, γεωπολιτικής, και τέλος, ηθικής».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024