Πέμπτη 30 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Φιλιππίδης: Διπλό σοκ για τον ηθοποιό - Ο κίνδυνος προφυλάκισης και το διαζύγιο

Πέτρος Φιλιππίδης: Διπλό σοκ για τον ηθοποιό – Ο κίνδυνος προφυλάκισης και το διαζύγιο

Λίγο πριν περάσει την πόρτα του ανακριτή την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου με ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο στην πλάτη του, ο Πέτρος Φιλιππίδης καλείται όχι μόνο να συμβιβαστεί με την ιδέα της προφυλάκισης –που οι νομικοί κύκλοι θεωρούν πολύ πιθανή- αλλά να αντιμετωπίσει και τη θύελλα που έχει ξεσπάσει στην οικογένεια του, καθώς και στον καλλιτεχνικό κύκλο, μετά τα όσα έχουν συμβεί αλλά και τα όσα ο ίδιος υποστήριξε προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του

Λίγο πριν περάσει την πόρτα του ανακριτή την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου με ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο στην πλάτη του, ο Πέτρος Φιλιππίδης καλείται όχι μόνο να συμβιβαστεί με την ιδέα της προφυλάκισης –που οι νομικοί κύκλοι θεωρούν πολύ πιθανή- αλλά να αντιμετωπίσει και τη θύελλα που έχει ξεσπάσει στην οικογένεια του, καθώς και στον καλλιτεχνικό κύκλο, μετά τα όσα έχουν συμβεί αλλά και τα όσα ο ίδιος υποστήριξε προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Μίλησε για ερωτικό δεσμό έξι μηνών με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, που τον κατηγορεί, και σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει τους ρόλους θύτη και θύματος την κατηγόρησε για εκδικητική μανία, ενώ για εμμονή μαζί του κατηγόρησε την έτερη καταγγέλουσα.

Αμηχανία αν μη τι άλλο προκάλεσε και η επισήμανσή του (στο απολογητικό υπόμνημά του) ότι για τη σχέση του με την Παπαχαραλάμπους γνώριζε και η σύζυγός του, «η οποία αναπόφευκτα έγινε γνώστρια της σχέσης αυτής, καθότι ήταν σοβαρή και είχα εμπλακεί ιδιαίτερα συναισθηματικά» αναφέρει χαρακτηριστικά στο απολογητικό του υπόμνημα.

Η αναφορά αυτή του Φιλιππίδη ξαναφέρνει στο προσκήνιο την σύζυγό του Ελπίδα Νίνου, η ζωή της οποίας ανατράπηκε βιαίως με το ξέσπασμα της υπόθεσης αυτής. Αν και μέχρι σήμερα η αξιοπρεπής στάση της είναι υποδειγματική, φαίνεται ότι πλέον τα περιθώρια αντοχής της εξαντλούνται και πλέον μπαίνει μπροστά το διαζύγιο.

Εξέλιξη για την οποία είχε προϊδεάσει μέσα από αναρτήσεις της στα social media, ενώ φαίνεται ότι και ο ίδιος ο Φιλιππίδης είχε θεωρήσει μονόδρομο όταν άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.

«Αν προφυλακιστώ… διαζύγιο και χάνεσαι»

Πού να φανταζόταν πόσο προφητική ήταν η Ελπίδα Νίνου όταν έγραφε: «Δεν έχει σημασία πόσο ταλαντούχος ή μορφωμένος είσαι. Το πώς συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους τα λέει όλα. Να σέβεσαι την αδιαφορία του άλλου. Κανείς δεν νοιάζεται με το ζόρι, όπου δεν χωράς φεύγεις».

Ήταν σχεδόν δεδομένο πως η περιπέτεια στην οποία έχει βρεθεί μπλεγμένος ο 57χρονος Πέτρος Φιλιππίδης θα διάβρωνε τη σχέση του με τη γυναίκα του. Το θέμα είναι μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει όλο αυτό. Τα πράγματα στην εστία του ζεύγους Φιλιππίδη – Νίνου στο Ψυχικό μόνο καλά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Είναι πολύ δύσκολο και για τους δύο να διαχειριστούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Το διαζύγιο έμοιαζε η μοναδική λύση για το ζευγάρι καθώς με δική του ευθύνη διαλύθηκαν όσο έχτιζαν μια ζωή.

Φήμες αναφέρουν ότι στη βίλα του στο Ψυχικό οι καβγάδες είναι ομηρικοί για το δρόμο που πήρε η ζωή τους. Μάλιστα ο Φιλιππίδης φέρεται να έχει πει στη γυναίκα του πως αν μετά την απολογία του ο ίδιος προφυλακιστεί να πάρει το παιδί τους και να εξαφανιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να καταλαγιάσει το σκάνδαλο.

Θέλει δηλαδή να τους προστατέψει από τα φώτα της δημοσιότητας σε περίπτωση που ο ίδιος μπει στη φυλακή για πολύ σοβαρές κατηγορίες. Και φέρεται να έχει ζητήσει επίσης να πάρουν διαζύγιο άμεσα.

Κρίνεται το μέλλον του τις επόμενες 20 μέρες

Πάντως ο ίδιος έχει ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε… ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή και έχει πλήρη γνώση όσων συμβαίνουν γύρω του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιούνη θα κληθεί από τον ανακριτή να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες. Πρόκειται για ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο που αφορά σε έναν βιασμό και δυο απόπειρες. Όπως είναι φυσικό ο ηθοποιός και σκηνοθέτης γνωρίζει καλά πώς οι επόμενες 20 ημέρες και οι αποφάσεις που θα παρθούν από τις δικαστικές αρχές θα “σημαδέψουν” την περαιτέρω ζωή του.

Σε περίπτωση προφυλάκισης, τα δεδομένα θα είναι πολύ άσχημα… τόσο για τον ίδιο αλλά και την οικογένειά του.

Σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους –κάτι που νομικοί κύκλοι το θεωρούν πολύ δύσκολο– και πάλι η καριέρα και η ζωή του του έχουν τσαλακωθεί σε μη αναστρέψιμο βαθμό. Όπως και να χει το τεκμήριο αθωότητας είναι εδώ και οφείλουμε να το σεβαστούμε.

Πλησιάζει η ώρα της απολογίας

Οι περιγραφές των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον γνωστό πρωταγωνιστή και φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει το περιεχόμενό τους στην Εισαγγελία είναι ανατριχιαστικές, όπως επίσης τα όσα αναφέρουν οι υπόλοιπες καταγγέλλουσες μέσω επιστολών τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Οι καταγγέλουσες περιγράφουν τον Φιλιππίδη ως άνθρωπο επιθετικό και παρενοχλητικό, ο οποίος φερόταν με τον χειρότερο τρόπο στις γυναίκες συναδέλφους του και δεν δίσταζε να προσπαθήσει να επιβληθεί σεξουαλικά παρά τη θέλησή τους.

«Η μία είχε εμμονή μαζί μου και η άλλη εκδικητικά κίνητρα»

Πάντως ο ίδιος δηλώνει θύμα μιας «αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας, από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα ή/και στο θεατρικό γίγνεσθαι».

«Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων… Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και στη γενετήσια ελευθερία…» επισημαίνει.

Στο υπόμνημά του, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης απαντά σε όλες τις εις βάρος του καταγγελίες, ακόμα και σε εκείνες για τις οποίες ο εισαγγελέας δεν του άσκησε δίωξη λόγω παραγραφής των περιγραφόμενων αδικημάτων, όπως στις περιπτώσεις των γνωστών ηθοποιών Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους και Λένας Δροσάκη. Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, εγκαλεί τον εισαγγελικό λειτουργό πως τις συμπεριέλαβε, αν και ποινικά μη αξιόλογες, στη δικογραφία ως «ενισχυτή» για να επιβαρυνθεί η θέση του:

«Οι λοιπές καταγγελίες αποτελούν, εμμέσως πλην σαφώς, λόγω της συνένωσής τους σε μία δικογραφία, μομφές σε βάρος του προσώπου μου, οι οποίες, πέραν του ότι δεν είναι ποινικώς αξιόλογες, με προσβάλλουν κατάφωρα…» υποστηρίζει ο Π. Φιλιππίδης.

Ωστόσο, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, δεν έπεισε τον εισαγγελικό λειτουργό και η δικογραφία έχει πλέον διαβιβαστεί στην ανάκριση για τα περαιτέρω.

Ο βιασμός…

Η πιο βαριά από τις τρεις πράξεις που του αποδίδονται είναι αυτή του βιασμού το 2008. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η καταγγέλλουσα, κόρη ηθοποιού που συνεργαζόταν και την οποία, χάρη στη μητέρα της, βοήθησε να μπει στη δραματική σχολή, «είχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική… Φυσικά ποτέ δεν προσπάθησα να την προσεγγίσω ερωτικά, δεν της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα.

Αντιθέτως, εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση τόσο εμένα όσο και τη σύζυγό μου. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του έτους 2008 που βρισκόμουν σε καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά μου και φιλική παρέα, η καταγγέλλουσα με καλούσε στο τηλέφωνο ακατάλληλες ώρες με επιμονή μέχρι να της απαντήσω, ‘θέλοντας απλώς να με ακούσει’, όπως η ίδια έλεγε χαρακτηριστικά. Αυτό με έφερνε σε τρομερά άβολη θέση και επανειλημμένως είχα διαπληκτιστεί εξαιτίας αυτού με τη σύζυγό μου…» λέει

«Είχα σχέση με την Παπαχαραλάμπους και το γνώριζε και η σύζυγος μου»

Την ίδια ώρα ο  πρωταγωνιστής επιχειρεί να καταρρίψει το κατηγορητήριο υποστηρίζοντας πως επί 6 μήνες είχε σχέση με την Παπαχαραλάμπους για την οποία μάλιστα γνώριζαν πολλοί και μεταξύ αυτών και η σύζυγός του.

Συμπληρώνει, μάλιστα, πως η ίδια έχει εκδικητικά κίνητρα γι’ αυτόν τον κατηγορεί τόσα χρόνια μετά.

Αναλυτικά, όσα υποστήριξε για τη σχέση του με την Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους:

«Η γνωριμία μου με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2000. Αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια πολύ έντονη έλξη και ήδη πριν ξεκινήσουν οι πρόβες για τη θεατρική παράσταση ‘Οι ηλίθιοι’ στο θέατρο Βρετάνια τη σεζόν 2000 -2001, είχε ξεκινήσει μεταξύ μας ερωτική σχέση, η οποία διήρκεσε περίπου έξι μήνες.

Συvευρεθήκαμε για πρώτη φορά πριν από την έναρξη των προβών. Είναι καθ’ όλα ψευδής ο ισχυρισμός ότι, κατά την διάρκεια των προβών στο θέατρο, την απομόνωνα για να επωφεληθώ με τεχνάσματα και δικαιολογίες. Ήδη διατηρούσαμε ερωτική σχέση.

Τη σχέση μας αυτή βέβαια επιβεβαιώνουν και οι μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου μου, η οποία αναπόφευκτα έγινε γνώστρια της σχέσης αυτής, καθότι ήταν σοβαρή και είχα εμπλακεί ιδιαίτερα συναισθηματικά» αναφέρει χαρακτηριστικά στο απολογητικό του υπόμνημα.

Οι συνάδερφοί του τον απομονώνουν

Μέσα σε όλα αυτά και οι συνάδερφοί του δείχνουν να απομονώνουν τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο σκηνοθέτης της επιτυχημένης σειράς, Άγριες Μέλισσες, Σπύρος Μιχαλόπουλος, «άδειασε» τον ηθοποιό στην ανάρτησή του και μάλιστα τον ειρωνεύτηκε για την υποστήριξη που δέχθηκε από την Βάνα Μπάρμπα.

«Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους δεν χρειάζεται να αποδείξει το ήθος της και την αξιοπρέπεια της. Άλλοι πρέπει να το κάνουν. Όσοι έχουμε δουλέψει μαζί της ξέρουμε. Πετράκο έχεις χάσει τη μπάλα, σου έμεινε μόνο η Μπάρμπα» έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μιχαλόπουλος.

Του έμεινε… μόνο η Βάνα Μπάρμπα

Και μέσα σε όλα, ο Πέτρος Φιλιππίδης βρήκε υποστήριξη από την Βάνα Μπάρμπα, η οποία θεωρεί ότι «τόσο ταλαντούχοι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν στην πλειονότητα να τελέσουν αδικήματα όπως βιασμός που είναι τόσο βαρύ αδίκημα. Δεν συνάδει με την φώτιση του μεγάλου ταλέντου τους».

Sports in

«Χρυσό» πριμ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την κατάκτηση του Conference League (vid)

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης «χρυσώνει» τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού με πριμ 5.000.000 ευρώ για την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Μαϊου 2024