Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Δένδια με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό

Συνάντηση Δένδια με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό

Με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμαντ Ιμπραχίμ Στάγεχ συναντήθηκε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη. «Συζητήσαμε για τις εξελίξεις στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Δένδιας

Με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμαντ Ιμπραχίμ Στάγεχ συναντήθηκε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη. «Συζητήσαμε για τις εξελίξεις στην περιοχή» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Σε λίγη ώρα, στις 16:15, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκαλεί ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου στις 18:45 θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του, Αϊμάν Σαφαντί.

Σημειώνεται πως η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη ξεκίνησε με τη συνάντηση με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους.

Κατόπιν, ακολούθησε η συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι, κατά την οποία συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ενεργή στα διπλωματικά τεκταινόμενα

Διπλωματικές πηγές επισήμαναν χθες, για τη σειρά επαφών που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών με τους ομολόγους του των κρατών της περιοχής, πως η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και υπέρμαχος της προώθησης της ασφάλειας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ενεργή στα διπλωματικά τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή και σημείωσαν πως ο κ. Δένδιας είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μεταβαίνει στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη από την έναρξη της κρίσης.

Χθες, επίσης, έγινε γνωστό πως την Πέμπτη ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024