Στην επιφάνεια των κτιρίων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα κυματίζει έως τις 19 Μαΐου ψηφιακή ελληνική σημαία.

Στα γαλανόλευκα φωταγωγήθηκε το βράδυ χθες Δευτέρα το Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης στη Μακεδονία.

Και μηνύματα για την επέτειο

Παρουσιάστηκαν ακόμα και μηνύματα για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Στην επιφάνεια των κτιρίων του Μεγάρου θα κυματίζει έως τις 19 Μαΐου ψηφιακή ελληνική σημαία.

Μεγάλες δέσμες φωτός από το προαύλιο του κτιρίου θα συμπληρώνουν το ίδιο χρονικό διάστημα το εντυπωσιακό θέαμα που θα είναι ευδιάκριτο σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, στις όψεις του Μεγάρου, θα απεικονίζονται ονόματα μακεδόνων αγωνιστών του 1821 που συμμετείχαν στην επανάσταση.

Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) τιμά τη σημαντική επέτειο για τη χώρα μας.

Νέος εξωτερικός φωτισμός

Το Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης θέλοντας να αναδείξει και το παραλιακό μέτωπο της πόλης, εγκαινιάζει νέο εξωτερικό φωτισμό μετά από χρόνια, αντικαθιστώντας τους ενεργοβόρους λαμπτήρες με λάμπες Led, χαμηλού κόστους και ενεργειακού αποτυπώματος φιλικού προς το περιβάλλον.

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια φωτίζεται ακόμη περισσότερο το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Επιλέξαμε για αυτήν την πραγματικά μεγάλη ξεχωριστή τιμή, τη 17η Μαΐου, είναι η ημέρα έναρξης της επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία.

»Είναι ένας συμβολικός τρόπος να αποδώσουμε φόρο τιμής στους χιλιάδες που αγωνίστηκαν στη Μακεδονία και που δυστυχώς δεν είναι τόσο γνωστοί στη συμμετοχή της επανάστασης του ΄21.

«Θα ομορφύνει ακόμη περισσότερο την πόλη μας»

»Από εκεί και πέρα τύχη αγαθή θέλει να φωταγωγούμε το Μέγαρο με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου κάτι το οποίο θα ομορφύνει ακόμη περισσότερο την πόλη μας και θα δώσει μια πιο σωστή εικόνα για την πόλη της Θεσσαλονίκης και την προσέλκυση βέβαια πολλών επισκεπτών» δήλωσε ο Βασίλης Γάκης, πρόεδρος του ΟΜΜΘ.

Ακόμη, όπως επισήμανε ο κ. Γάκης, εντός ολίγων ημερών θα ανακοινωθεί το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για το καλοκαίρι, το οποίο, όπως τόνισε, θα είναι εξαιρετικά ιδιαίτερο και διαφορετικό, και επίσημα θα ξεκινήσει στις 21 Ιουνίου την πανευρωπαϊκή ημέρα μουσικής.

Τέλος, συμπλήρωσε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσει και το πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση του Μεγάρου Μουσικής της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr