Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναπτυξιακός Νόμος: Πόσα θα πάρουν οι Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις

Αναπτυξιακός Νόμος: Πόσα θα πάρουν οι Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις

Υπεγράφη η σχετική απόφαση καθορισμού των ποσών

Καθορίστηκαν τα ποσά ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και«Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, του έτους 2021, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο  Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης συνυπέγραψαν την απόφαση καθορισμού των ποσών ενισχύσεων.

Το ποσό της φορολογικής απαλλαγής ορίζεται:

• Για το καθεστώς της Γενικής Επιχειρηματικότητας στα 280.000.000€.
• Για το καθεστώς της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων στα 5.000.000€.
Το ποσό της επιχορήγησης, επιδότησηςχρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησηςορίζεται:

• Για το καθεστώς της Γενικής Επιχειρηματικότητας στα 120.000.000€.
• Για το καθεστώς της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων στα 400.000.000€.
Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, τηςεπιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης και των δύο καθεστώτων ενίσχυσης, ήτοι 520.000.000€, θα καλυφθεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, ενισχύουμε έμπρακτα την επιχειρηματικότητα – τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο – και επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την ανάπτυξη όλο και περισσότερων επενδυτικών σχεδίων».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε άριστα με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεωνγια την προώθηση επενδύσεων και την κάλυψη του επενδυτικού κενού, που αποτελεί κεντρικό στόχο της οικονομικής πολιτικής».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης δήλωσε: «Μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων η κυβέρνηση επιχειρεί να υλοποιήσει έναν από τους βασικότερους άξονες της οικονομικής πολιτικής της την δεδομένη χρονική στιγμή, που δεν είναι άλλος από την προώθηση και την χρηματοδότηση επενδύσεων. Η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό των ποσών για τα επενδυτικά σχέδια που υπάγονται στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2019, αποτελεί μια ακόμη έμπρακτη προσπάθεια για την κάλυψη του επενδυτικού κενού που τόσο έχει ταλανίσει την χώρα μας τους τελευταίους μήνες και που με τις συντονισμένες προσπάθειες μας σύντομα θα μπορέσει να καταστεί απόλυτα διαχειρίσιμο».

Πηγή:ΟΤ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024