Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πείτε μας ποιοι είστε, να σας πούμε ποια σειρά να δείτε τον Μάιο

Πείτε μας ποιοι είστε, να σας πούμε ποια σειρά να δείτε τον Μάιο

Κωμωδία, δράμα ή θρίλερ μυστηρίου; Ό,τι κι αν ψάχνουμε, θα το βρούμε στις νέες σειρές της COSMOTE TV

Πολλά ερωτήματα μας βασάνισαν στη διάρκεια του περασμένου έτους, όμως μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας ένα είναι πλέον αυτό που επικρατεί: «Ποια σειρά να δω, τώρα που νιώθω ότι τις έχω εξαντλήσει όλες;». Απορία ανθρώπινη και κατανοητή, όχι όμως και καταδικασμένη να μείνει αναπάντητη, αφού ο νέος κατάλογος σειρών που ανακοίνωσε για τον Μάιο η COSMOTE TV έχει κάτι για όλα τα γούστα. Όποιες κι αν είναι οι τηλεοπτικές προτιμήσεις σας, λοιπόν, οι παρακάτω έξι σειρές κρύβουν σίγουρα κάτι για σας.

«42°C»: Για σένα που ψάχνεις μυστήριο… από τον τόπο σου

Τι μέρος του λόγου είναι;

Θρίλερ μυστηρίου, με φόντο το νησί της Κέρκυρας. Δυο γυναίκες, μητέρα και κόρη, σκοτώνονται στο ίδιο σημείο με απόκλιση έξι ετών, την ημέρα που η έτερη κόρη της οικογένειας, η Λένα, επιστρέφει στο νησί για πρώτη φορά μετά τον χαμό της μητέρας της. Η υπόθεση είναι περίπλοκη και, για να καταφέρει να την εξιχνιάσει, η Λένα πρέπει να ξεπεράσει αναρίθμητα εμπόδια. Ανάμεσά τους και την καχυποψία εκείνων που θεωρούν ότι ευθύνεται για τα εγκλήματα – αν αποδειχθεί, εν πάση περιπτώσει, ότι πρόκειται για εγκλήματα.

Και γιατί να το δω;

Εντάξει, όπως και να το κάνουμε, όλοι ενθουσιαζόμαστε μπροστά σε μια πυκνή πλοκή, με σασπένς, αγωνία και… ελληνικό σενάριο. Άλλωστε το COSMOTE TV έχει αποδείξει ότι ξέρει πώς να το κάνει σωστά, μέσα από την υπερ-επιτυχημένη σειρά «Έτερος Εγώ». Αν αυτά δεν σου φτάνουν, άκου και κάποια ονόματα: Ναταλία Swift, Κώστας Νικούλι, Κατερίνα Λέχου, Χρήστος Λούλης, Aλέξανδρος Λογοθέτης, Theo Alexander, Έμιλυ Κολιανδρή… Δεν θα μπούμε καν στη διαδικασία να αναφέρουμε τη λίστα των βραβείων των συντελεστών – μετά αντί για κείμενο, θα καταλήξουμε να γράφουμε δίτομη εγκυκλοπαίδεια.

Πότε να οπλίσω το τηλεκοντρόλ;

Παρασκευή βράδυ, στις 20:00 όλα τα επεισόδια θα προβληθούν back to back στο COSMOTE SERIES MARATHON HD. Κι αν προτιμάς τις σειρές σου με δόσεις, οι «42°C» θα προβάλλονται και από το COSMOTE SERIES HD από τη Δευτέρα 24/5 και κάθε Δευτέρα στις 22:00. Και αμέσως μετά την προβολή του κάθε επεισοδίου, θα μπορείτε να το ξαναδείτε (για να βεβαιωθείτε ότι δεν χάσατε κάποια σημαντική λεπτομέρεια) στο COSMOTE TV PLUS.

The Pursuit of Love: Για εσένα που ο ρομαντισμός σου σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή

Τι μέρος του λόγου είναι;

Μεσοπόλεμος, Βρετανία, αριστοκρατία, ρομάντζο και δράμα. Αγάπη, έρωτας, φιλία και προδοσία σημαδεύουν τις ζωές δυο νεαρών βρετανίδων αριστοκρατισσών, που συμβαίνει να συνδέονται με δεσμούς συγγένειας, ενώ προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους στο έπακρο, λίγο πριν το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι επιλογές τους θα τις φέρουν σε σύγκρουση μεταξύ τους, ενώ μπροστά μας ξεδιπλώνεται μια Βρετανία που ήδη προσεγγίζει στη δύση της.

Και γιατί να το δω;

Πρώτα από όλα για χάρη του σεναρίου του. Στηριγμένο στη σειρά best-seller της Νάνσι Μίτφορτ, που κυκλοφόρησε το 1945 και παραμένει δημοφιλής μέχρι και σήμερα και σε απόδοση της εξαιρετικής Έμιλι Μόρτιμερ που βρίσκεται και στην καρέκλα του σκηνοθέτη, το κείμενο καταφέρνει να είναι τρυφερό, αστείο – ενίοτε ακόμη και βάναυσο. Το γεγονός ότι στους κεντρικούς ρόλους βρίσκουμε μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα των τελευταίων ετών, όπως τη Λίλι Τζέιμς (Downton Abbey, War and Peace, Darkest Hour, Cinderella, Mamma Mia;Here We Go Again), την Έμιλι Μπίτσαμ (Little Joe), τον Ασάαντ Μπουάντ (Call My Agent!), τον Ντόμινικ Γουέστ (The Wire, The Affair), αλλά και τον «καυτό παπά» του Fleabag, Άντριου Σκοτ, σίγουρα δεν βλάπτει. Και αν σας αρέσει το καλλιτεχνικό… κοινωνικό σχόλιο, ίσως σας ιντριγκάρει η χημεία μεταξύ της Τζέιμς και του Γουέστ, που υποδύεται τον πατέρα της στη σειρά, αφού οι δυο τους απαθανατίστηκαν σε τρυφερά τετ-α-τετ στην αρχή των γυρισμάτων – παρά το γεγονός ότι εκείνος ήταν και παραμένει παντρεμένος.

Πότε να οπλίσω το τηλεκοντρόλ;

Το 1ο επεισόδιο θα προβληθεί στις 9 Μάιου ενώ ταυτόχρονα με την Αγγλία θα προβληθούν τα επεισόδια 2 και 3.Και τα τρία επεισόδια του The Pursuit of Love θα προβληθούν όλα μαζί στο COSMOTE SERIES HD στις 23:00 της Κυριακής 23 Μαΐου ενώ ταυτόχρονα θα είναι διαθέσιμα και στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Bloodlands: Για εσένα που λατρεύεις τις αστυνομικές σειρές – αλλά και την ιστορία

Τι μέρος του λόγου είναι;

Η πλοκή ξετυλίγεται μετά από μια απαγωγή στη βόρεια Ιρλανδία. Όταν ο έμπειρος ντετέκτιβ Τομ Μπράνικ, αναλαμβάνει την υπόθεση, αρχίζει να γίνεται ξεκάθαρο ότι υπάρχει κάποιου είδους σύνδεση με μια άλλη απαγωγή, είκοσι χρόνια νωρίτερα, αλλά και με έναν μυστηριώδη δολοφόνο, τον «Γολιάθ» που δρούσε την εποχή των μεγάλων αναταραχών για την ανεξαρτησία της Ιρλανδίας.

Και γιατί να το δω;

Ακόμη κι αν ανήκεις στους (σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς) πέντε ανθρώπους σε αυτό τον πλανήτη που μένουν ασυγκίνητοι μπροστά σε μια ιστορία κατά συρροή δολοφονιών, το Bloodlands από κάπου θα σε πιάσει. Θα είναι στις ερμηνείες που ξεχωρίζουν; Θα είναι στις ανατροπές; Θα είναι στην ενασχόλησή του με μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορικές περιόδους της Βρετανίας; Απλώς βάλε το πρώτο επεισόδιο και σου εγγυόμαστε ότι θα δεις και τα τέσσερα μέσα στο ίδιο βράδυ.

Πότε να οπλίσω το τηλεκοντρόλ;

Ολόκληρος ο πρώτος κύκλος, που αποτελείται από τέσσερα επεισόδια, θα προβληθεί back to back στο COSMOTE SERIES MARATHON HD από τις 18:00 του Σαββάτου 22 Μαΐου και ταυτόχρονα θα είναι διαθέσιμα και στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Προλαβαίνεις να βγεις και για μια μπύρα μετά.

Flack: Για εσένα που θες το χιούμορ να «δαγκώνει»

Τι μέρος του λόγου είναι;

Όλα περιστρέφονται γύρω από τη Ρόμπιν, που εργάζεται σε μια μεγάλη εταιρεία δημοσίων σχέσεων του Λονδίνου. Δουλειά της είναι να «ξεπλένει» διασημότητες από τον χώρο του ποδοσφαίρου, της μαγειρικής και της ποπ μουσικής, που έχουν μάλλον «σκοτεινές» ιδιαιτερότητες. Και να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να το πετύχει. Η ίδια η Ρόμπιν δεν είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τους πελάτες της: Καταχρήσεις και οικογενειακά τραύματα οδηγούν την προσωπική της ζωή σε αποσύνθεση.

Και γιατί να το δω;

Αν λατρεύεις τις μαύρες κωμωδίες, αυτή η σειρά είναι με σιγουριά αυτό που χρειάζεσαι: Ο τρόπος με τον οποίο σαρκάζει την κοινωνία του θεάματος και τη διαφθορά που φέρνουν το χρήμα, η εξουσία και η δόξα είναι μοναδικός – και είναι ο βασικότερος λόγος που έκανε θραύση στο AMAZON. Το all-star cast αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα, με την αγαπημένη του ελληνικού κοινού Άννα Πάκουιν (True Blood) στον κεντρικό ρόλο και την υπέροχη Σόφι Οκονέντο στον ρόλο της άκαρδης εργοδότριας, που ίσως σας θυμίσει λίγο τον χαρακτήρα της Μέριλ Στριπ στο Devil Wears Prada. Και αυτό μόνο για καλό μπορούμε να το πούμε.

Πότε να οπλίσω το τηλεκοντρόλ;

Γεμίστε το ντουλάπι σας ποπ κορν κι ετοιμαστείτε για μια βραδιά πραγματικά ατέλειωτου binge-watching. Την Κυριακή 30 Μαρτίου, ο πρώτος κύκλος του Flack (έξι επεισόδια) θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 18:00 – και τα μεσάνυχτα θα ακολουθήσουν και τα έξι επεισόδια του δεύτερου – αποκλειστικά στο COSMOTE TV SERIES MARATHON HD. Για όσους δεν αντέχουν το ξενύχτι, όλα τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

COSMOTE TV PLUS: Όταν δεν αντέχεις να περιμένεις καιρό μέχρι να βγει το τελευταίο επεισόδιο

Schitt’s Creek: Για εσένα που χρειάζεσαι απελπισμένα λίγο – ή πάρα πολύ – γέλιο

Περί τίνος πρόκειται;

Μια οικογένεια πρώην μεγιστάνων των… βίντεο κλαμπ, χάνει (όπως ήταν αναμενόμενο) όλη της την περιουσία και πρέπει να προσαρμόσει τη ζωή της στις νέες συνθήκες. Έτσι, καταφεύγει στην αγροτική πόλη Schitts’s Creek, την οποία είχε δωρίσει κάποτε ο pater familias,  Τζόνι Ρόουζ, στον γιο του στο πλαίσιο ενός… αστείου. Εκεί, οι πρώην ζάμπλουτοι Ρόουζ προσπαθούν να μάθουν πώς λειτουργεί ο πραγματικός κόσμος, ενώ έρχονται αντιμέτωποι με την περιφρόνηση των κατοίκων.

Και γιατί να το δω;

Χμ, για να δούμε: Πρώτα από όλα γιατί είναι αστείο. Διαολεμένα αστείο. Τόσο αστείο ώστε να γίνεται κάθε χρόνο όλο και πιο δημοφιλές, αλλά και να σαρώσει στα φετινά βραβεία Emmy, Χρυσές Σφαίρες και SAG. Πράγμα που φυσικά δεν θα έπρεπε να μας ξαφνιάζει, αφού ο σεναριογράφος και ηθοποιός Κρις Έλιοτ έχει στο βιογραφικό του ως κωμικός τεράστια σόου, όπως το Saturday Night Live και το Late Night With David Letterman. Τα απίθανα κοστούμια και οι περούκες της Μόρια Ρόουζ ανήκουν σίγουρα στα highlights, όμως αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη σειρά πραγματικά να ξεχωρίζει, αυτό θα ήταν πολύ πιο διακριτικό: Με έναν μαγικό τρόπο, το Schitt’s Creek καταφέρνει να δημιουργήσει χαρακτήρες με βάθος, που εξελίσσονται μέσα στον χρόνο, στο πλαίσιο μιας συχνά εξωφρενικής κωμωδίας. Και αυτό το κατόρθωμα πραγματικά είναι σπάνιο.

Πότε να οπλίσω το τηλεκοντρόλ;

Εδώ έχουμε τα καλύτερα νέα: Η σειρά έχει ολοκληρωθεί – αν και η επιτυχία της ενδέχεται να την οδηγήσει και σε κινηματογραφική μεταφορά – και οι έξι χορταστικές σεζόν της είναι διαθέσιμες όποτε τις θελήσεις, αποκλειστικά μέσα από την on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Nashville: Για εσένα που λατρεύεις το δράμα και τη μουσική

Περί τίνος πρόκειται;

Βρισκόμαστε στο Νάσβιλ του Τενεσί, την πόλη που χάρισε το όνομά της στη σειρά και η οποία αποτελεί τη Μέκκα της κάντρι μουσικής. Στους έξι κύκλους του Nashville παρακολουθούμε την άνοδο και την πτώση των σταρ της σκηνής, μέσα από την πορεία των δύο πρωταγωνιστριών, της Ρέινα Τζέιμς (Κόνι Μπρίτον) και της Τζούλιετ Μπαρνς (Χέιντεν Πανετιέρ). Η πρώτη, άλλοτε «Βασίλισσα της κάντρι» βρίσκεται στη δύση της καριέρας της, ενώ η δεύτερη καταγράφει ραγδαία άνοδο. Οι ζωές τους διασταυρώνονται με τα αποτελέσματα να είναι συχνά καταστροφικά και το δράμα να ξεχειλίζει – όπως συμβαίνει και με την εξαιρετική, πρωτότυπη μουσική της σειράς.

Και γιατί να το δω;

Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα επιχείρημα υπέρ του Nashville θα ήταν σίγουρα το εξής: Η σειρά έριξε αυλαία για λίγο καιρό μεταξύ τέταρτης και πέμπτης σεζόν. Όμως είχε αναπτύξει ένα κοινό τόσο φανατικό, ώστε να επιστρέψει στη μικρή οθόνη μετά από την αυθόρμητη ψηφιακή καμπάνια #BringBackNashville. Και μιλάμε για αμέτρητους τηλεθεατές. Τώρα αν ψάχνεις για περγαμηνές, να σε ενημερώσουμε ότι στο σενάριο, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή της σειράς βρίσκουμε τη βραβευμένη με Όσκαρ για το σενάριο της θρυλικής ταινίας Θέλμα και Λουίζ, Κάλι Κούρι, ενώ αν είσαι λάτρης της αυθεντικότητας, θα πρέπει σίγουρα να ξέρεις ότι όλοι οι ηθοποιοί του Nashville τραγουδούν στ’ αλήθεια – ενώ όλα τα τραγούδια τα έχουν συνθέσει μουσικοί από την ομώνυμη πόλη.

Πότε να οπλίσω το τηλεκοντρόλ;

Και στην περίπτωση του Nashville, οι συνθήκες ευνοούν για μαγιάτικο binge-watching. Η σειρά έχει ολοκληρωθεί και οι έξι κύκλοι της είναι διαθέσιμοι αποκλειστικά στην on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Ανακάλυψε όλο το πλούσιο περιεχόμενο του COSMOTE TV εδώ.

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024