Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη: Εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή πέντε γνωστών δικηγόρων για σχέσεις με την αλβανική μαφία

Αποκάλυψη: Εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή πέντε γνωστών δικηγόρων για σχέσεις με την αλβανική μαφία

Η πολύμηνη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κι η απαλλακτική εισήγηση για τον κ Αλέξανδρο Λυκουρεζο κι άλλους συναδέλφους του.

«Προτείνω να μην απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον των πέντε δικηγόρων (αναμεσά τους οι κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Γιώργος Αντωνόπουλος  κι άλλοι) στους οποίους αποδιδόταν ότι είχαν ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, μετά από πολύμηνη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προ τριετίας».

Σε αυτή την πρόταση προχώρησε–όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ο εισαγγελέας που χειρίσθηκε τον ογκώδη φάκελο.  Ως αρχηγός της εγκληματικής οργανωσης εμφανιζόταν κρατούμενος    Αλβανός μεγαλοποινικός  που κατηγορήθηκε για την δολοφονία του δικηγόρου Μιχ. Ζαφειροπουλου το φθινόπωρο του 2017 στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού»

Για την υπόθεση αυτή είχαν ασκηθεί διώξεις εναντίον 17 συνολικά ατόμων , αναμεσα στους οποίους ιδιώτες , κρατούμενοι κλπ.   Η υπόθεση αφορούσε τον τρόπο διαχείρισης δικογραφίας για το σκάνδαλο με    ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας  που χειριζόταν ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος,    και με την πίεση που ασκείτο σε κατηγορούμενο  επιχειρηματία από Αλβανούς ποινικούς για να τους δώσει μεγάλο χρηματικό ποσό. Οι εν λόγω αλλοδαποί κακοποιοί είχαν κατηγορηθεί ότι το 2014 είχαν προχωρήσει σε δολοφονική   επίθεση εναντίον του κ Γιώργου Αντωνόπουλου .  Ακόμη όπως αποδιδόταν από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ορισμένοι από τους δικηγόρους   βοηθούσαν οικονομικά τους Αλβανούς ποινικούς  κι ενώ αυτοί αυτοί  προχωρούσαν  σε νέες εγκληματικές ενέργειες.

Για τους δικηγόρους στην εισαγγελική πρόταση μνημονεύεται ότι  « ουδόλως προέκυψε ότι γνώριζαν και αποδέχονταν πολύ δε περισσότερο δεν συμμετείχαν στα συγκεκριμένα κακουργήματα που κατηγορούνται ότι τέλεσαν οι έτεροι κατηγορούμενοι στην υπό κρίση δικογραφία. Για τον κ Λυκουρεζο σημειώνεται ότι  «ουδέποτε είχε  μιλήσει ή συναντηθεί  έστω με έναν εκ των μελών της οργάνωσης» . Για τον κ Γεώργιο Αντωνόπουλο ο οποίος φυλακίσθηκε για αυτήν την υπόθεση αναφέρεται ότι  «πράγματι διατηρούσε επικοινωνία με τον Αλβανό ποινικό  από τον Ιανουάριο 2015 το περιεχόμενο της οποίας συνίστατο αποκλειστικά στην απόκτηση πληροφοριών για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του με αντάλλαγμα την παροχή μικροεξυπηρετήσεων όπως διευκόλυνση στην εξεύρεση συνηγόρων των μελών της εγκληματικής οργάνωσης ή παροχών διάφορων νομικών συμβουλών ή μικρών οικονομικών παροχών για την κάλυψη προσωπικών του εξόδων»   Ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη εννιά κατηγορούμενων , κυρίως από τον κύκλο των αλλοδαπών ποινικών.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024