Amazon: Δημιουργεί 10.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο όμιλος θα αυξήσει το συνολικό αριθμό των εργαζομένων του στη χώρα σε 55.000 άτομα έως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση
Tη δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021, κυρίως χάρη στο άνοιγμα νέων κέντρων διανομής προκειμένου να καλυφθεί η αύξηση της ζήτησης που καταγράφηκε με την πανδημία ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου Amazon.
Ο όμιλος θα αυξήσει το συνολικό αριθμό των εργαζομένων του στη χώρα σε 55.000 άτομα έως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Η Amazon ανακοίνωσε χθες την πρόσληψη 75.000 επιπλέον υπαλλήλων στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Στις 31 Μαρτίου απασχολούσε σε όλο τον κόσμο 1,27 εκατ. ανθρώπους, δηλαδή 50% περισσότερο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, εκ των οποίων άνω των 800.000 στις ΗΠΑ.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα αφορούν τις διοικητικές υπηρεσίες, τα κέντρα δεδομένων Amazon Web Services και τη διανομή. Οι προσλήψεις θα γίνουν σε αρκετές μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Εδιμβούργο.
Η Amazon, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, που επένδυσε πάνω από 23 δισεκ. δολάρια στη χώρα από το 2010, θα ανοίξει ένα κέντρο υποδοχής δεμάτων και τέσσερα νέα κέντρα διανομής.
«Δημιουργούμε χιλιάδες καλές θέσεις εργασίας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε ένα εύρος υπηρεσιών με πολύ καλές αποδοχές», δήλωσε σε ανακοίνωση ο Τζον Μπάμφρι, επικεφαλής της Amazon στη χώρα.
Ο Βρετανός υπουργός Επιχειρήσεων Κουάζι Κουάρτενγκ, δηλώσεις του οποίου περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση της Amazon, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης στη βρετανική οικονομία», που θα βοηθήσει τη χώρα μετά την πανδημία.
Πηγή: OT
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο αμφισβητεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών
- Ουκρανία: Παιδί σκοτώθηκε και άλλοι 11 τραυματίστηκαν από ουκρανικό πλήγμα σε κατεχόμενη περιοχή της Χερσώνας
- Γάζα: Τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε καφενείο
- Σουδάν: Δεκάδες νεκροί σε δύο επιθέσεις με drones στην περιφέρεια του Κορντοφάν
- Ιράν: Υπέρ αλλαγών στον τρόπο διακυβέρνησης τάσσεται ο πρόεδρος Πεζεσκιάν
- Κολομβία: Ο ακροδεξιός ντε λα Εσπριέγια θα αναμετρηθεί με τον αριστερό Σεπέδα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών
- Συρία: Τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον αλ Σάρα
- Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Νιούαρκ λόγω επεισοδίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442