«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι παρότι επανειλημμένα απευθύναμε αιτήματα ουδέποτε μας δέχτηκαν, ούτε τις υπογράφουσες οργανώσεις, αλλά ούτε και την “Επιτροπή για το Οικογενειακό Δίκαιο και τη Συναινετική Συνεπιμέλεια''» αναφέρουν οι οργανώσεις.

Το Σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων Το ΜΩΒ και το Ελληνικό Δίκτυο για τη Φεμινιστική Απεργία 8ης Μάρτη καταγγέλλουν ότι «με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στην Αιτιολογική Έκθεση του κατατεθέντος νομοσχεδίου “Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου” και συγκεκριμένα στην Έκθεση Διαβούλευσης (σελ. 26), ότι οι οργανώσεις μας συμμετείχαν στη διαβούλευση κατά τη διάρκεια της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας από την έναρξη κατάρτισης της αξιολογούμενης ρύθμισης μέχρι την υπογραφή από τους συναρμόδιους Υπουργούς, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι παρότι επανειλημμένα απευθύναμε αιτήματα, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, την Κ.Ο. της Ν.Δ., την πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής κ.α Βούλτεψη, την νυν Πρόεδρο της Επιτροπής κ.α Καραμανλή, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιοσύνης κ. Χαρακόπουλο, τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ουδέποτε μας δέχτηκαν, ούτε τις υπογράφουσες οργανώσεις, αλλά ούτε και την “Επιτροπή για το Οικογενειακό Δίκαιο και τη Συναινετική Συνεπιμέλεια” που περιλαμβάνει 23 γυναικείες οργανώσεις» αναφέρει η καταγγελία.

«Τούτη η κατηγορηματική άρνησή τους να ακούσουν, αν όχι να εισακούσουν τα αιτήματα των γυναικείων οργανώσεων, έστω και μόνο μέσω μιας τυπικής συνάντησης, καταδεικνύει την πλήρη απαξίωση προς τις γυναίκες και τις οργανώσεις τους. Επίσης, διαφαίνεται ξεκάθαρα το έλλειμμα δημοκρατίας, καθώς ο αποκλεισμός των γυναικών πλήττει την ίδια τη δημοκρατία».

Οι οργανώσεις ζητούν να απαλειφθούν άμεσα από την Έκθεση Διαβούλευσης οι τίτλοι των οργανώσεών μας καθώς η αναφορά τους δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικά γεγονότα, παραπλανά και θεωρούμε ότι οι σκοποί για τους οποίους αναφέρονται είναι μη θεμιτοί.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουν το από 28/12/2020 Δελτίο Τύπου της “Επιτροπής για το Οικογενειακό Δίκαιο και τη Συναινετική Συνεπιμέλεια”.

Αντίθετα, αναφέρουν οι οργανώσεις, οι Κ.Ο. των κομμάτων της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, Κινήματος Αλλαγής, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25, αποδέχτηκαν να συναντηθούν με τις εκπροσώπους της Επιτροπής των γυναικείων οργανώσεων, να ανταλλάξουν απόψεις, να ακούσουν τους προβληματισμούς και να υιοθετήσουν προτάσεις μας.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι συνάντηση μαζί μας και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων υπήρξε με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και τον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη», καταλήγουν.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr